Reklama

Panická porucha 2

Bára (Po, 28. 2. 2005 - 18:02)

ahoj, co to, co to, je to tu samé mládí, kde jsou všechny mé spolubojovnice a spolubojovníci pozdně mladého a středního věku? Snad vás všechny neskolila chřipka. Jen Pajka tady kápla na zoufalého nováčka, tak se ho ujala. Já jsem taky měla přes víkend pauzu, nějak nemám chuti do ničeho, nálada je blbá a dnes vyloženě otřesná, vadí mi všechno, nejraději bych byla zalezlá někde o samotě, lidi mi lezou na nervy.Nesnáším se, když mám takovou náladu.Strašpytelko, takhle se opravdu nedá žít. Prožívala jsem něco podobného, ale ne v takové míře jako ty, v době, kdy začali mí synové chodit na střední školu a toulat se po nocích, v té době mobily nebyly tak dostupné, takže jsem prožívala bezesné noci a byla jsem na sesypání. Od té doby beru prášky na spaní a axyolitika. Je dobře, že jsi zašla k obvodní lékařce a bereš AD, uvidíš, že to zabere, možná ne hned, ale určitě se to zlepší. K psychiatrovi určitě běž, pokud to uzná za vhodné, psychoterapii ti doporučí. Michale, myslím, že nejsi ještě tak úplně bez problémů, když cítíš potřebu být bezdůvodně tak hrubý, dopředu nás podezříváš z nedůvěry a útočíš. Měl bys na sobě ještě pracovat, jinak si lidi o tobě budou myslet to, co Judit ..... no možná je ti to ale u ..., že.Taky ti přeju dobrou noc.Tak pa, jdu si namočit noviny a roztrhat je, snad se mi uleví.

Kamča (Po, 28. 2. 2005 - 18:02)

Ahojda lidičky...Chtěla bych se zeptat, jestli máte někdo zkušenosti s AD a alkoholem??? Dostala jsem Fevarin, jak jsem psala a na příbalovým letáku je napsaný, že by se neměl pít alkohol. To jako vůbec?? Ne, že bych nějak pila, ale občas se jde třeba pařit. Nebyla jsem teda asi od Silvestra a to jsem na Silvestra taky zrovna moc nepila. Alkohol nemám ráda, protože mám tátu alkoholika a dost se mi to protiví, ale zas nejsem úplný abstinent..Niki, jak jde učení? Nás taky docela zkouší z češtiny, ale ne na známky. Já jsem ještě zkoušená nebyla a neumím všechny otázky, ale něco bych asi taky vykoktala. Máme zatím probraných 18 otázek a myslím, že u většiny bych něco řekla. To stejný ale nemůžu říct o mluvnických otázkách :o))) Taky jsem si dala přihlášky na 4 školy. Všechno pedagogický zaměření - čeština a angličtina a do Hradce Králové mám angličtinu a němčinu..Další přihlášky mám do Pardubic, Brna a Olomouce..

Strašpytel (Po, 28. 2. 2005 - 17:02)

Jasně,já se do ničeho neženu,ale HA brát nemohu,takže chybička se může vloudit..a je vymalováno.prostě,může se to stát,proto se ptám,zda s tím má někdo zkušenost.

Strašpytel (Po, 28. 2. 2005 - 17:02)

Jasně,já se do ničeho neženu,ale HA brát nemohu,takže chybička se může vloudit..a je vymalováno.prostě,může se to stát,proto se ptám,zda s tím má někdo zkušenost.

Pajka (Po, 28. 2. 2005 - 16:02)

Strašpytýlko, bylo by to tam napsáno. Spousta antidepresiv je v těhotenství povolena, ale přesto si myslím, že by ses měla nejdříve pomocí intenzivní psychoterapie dát do pořádku. S počtem dětí se strach totiž nedělí, ale násobí...

Strašpytel (Po, 28. 2. 2005 - 14:02)

Tak ted jsem přišla-obvodačka zná můj předchozí život a sama mi řekla,že se divila,že zrovna já čekala tak dlouho,zatímco každý druhý přepracovaný je tam natošup.Takže-mám nasazený SERLIFT-antidepresivum- 50mg-učínná látka sertralini hydrochloridum.A do začátku neurolol 0.5,páč jsem drobné postavy,tak raději napsala slabší.Dle jejího usudku deprese a obsedantní stav jak podle slabikáře-jak se říká.Ale ještě se objednám u psychiatra,jelikož vím,že mé stavy mají kořeny v dětství,tak at se nic nezanedbá.Ale dost mě vyděsilo upozornění o těhotenství-co kdybych do toho vlítla?Nepoškodí lék plod?Je jasné,že bych to pak asi musela vysadit,ale než na to přijdu?-asi to nebude tak dramatické ne?!To by tam bylo asi přímo napsáno,že poškozuje plod.Co?

Romana (Po, 28. 2. 2005 - 11:02)

Milá Strašpytel, to je jasný, školka Ti nepřidala.Jinak já jsem toho názoru, že o psychózu nejde v žádném případě, tohle je prostě vystupňovaná úzkost.Ale já jsem opravdu na tom čím dál tím líp, scény nikomu nedělám, cítím se dobře, je mi fakt líp. Ale prášky nejsou všechno, ten problém nevyřeší jen prášky, ale mně asi hrozně pomohly.Já jsem před klukama se snažila nic nedávat najevo, všechno jsem dusila v sobě, neustále jsem nad tím přemýšlela, zabíralo mi to spoustu času, pořád jsem si to v hlavě promítala pořád dokola.Navenek jsem taky nedávala nic znát, cizí lidé na mně nic nepoznali.Napiš, jak jsi dopadla u obvoďačky.

MM (Po, 28. 2. 2005 - 11:02)

Miss- ale stejne je to hezke i kdyz nejdes na dovolenou ber to jako novou etapu zivota a něco nového, neboj se toho, rikej si ze bude lip :o) i kdyz to se mit o radi a obcas jsem ¨z toho vseho taky tak spatna, z prace z lidi kolem sebe, atd. vzdyt to vsichni znate. Tak se drz a at ti ta prace vyjde :-)

Miss (Po, 28. 2. 2005 - 11:02)

MM keby na dovolenku tak nic neriesim:)) ja sa tam chystam makať pracovať dneska som posledný den v praci mala som ju na dohodu, od zajtra je tu nove vedenie a z niecoho žit musim, ale už nechcem zase do roboty z ktorej sa neda žiť. Tie stavy možu byt kludne aj so stitnej zlazy, s krížami mam aj ja problemy od vtedy co sme naburali na bobovej drahe, v tom case sa mi aj daco natrhlo alebo vybocilo na prednej strane podbrusia a boli ma to už 6 rokov denne lekari nezistili nikdy co to je takže sa trapim, ale v podstate som si na tu bolest už zvykla, niekedy nie je niekedy je priam neznesitelna že ani vstat nemožem, ale toto už nerozoberam pretože za 6 rokov si clovek pomaly zvykne na cokolvek, je to tažke no ked stale daco musime riesit, tak s ami zatvaraju oci že neviem co zo sebou idem sa napit vody snad to pomože.

Nika (Po, 28. 2. 2005 - 11:02)

Ahoj Kamčo,já chodim na Obchodní akademii a budu maturovat z angličtiny, češtiny, ekonomiky a účetnictví. No jediný, co bych teď dala dohromady je čeština - profesorka nás zkouší jak o život. angličtinu možná tak 5 - 6 otázek, takový ty okecávací, ale účetnictví a ekonomika? nic. ale teď už nad eknou fakt sedim a snažim se něco do tý hlavy nacpat. No moc to nejde. A chystáš se někam dál? Já mám asi 4 vejšky a to nevim, jakdopadne. Příjímačky dělám z biologie člověka, kterou sem samosebou na OA neměla, takže se učim ještě tohle. No ale jak říkám, my to všechno zvládneme. Tak zatim a já se jdu zase šrotit, musim využít čas. páčko

Pajka (Po, 28. 2. 2005 - 10:02)

Nejvíc se tu teď řeší Strašpytel, je to podle mě obsedantně kompulsivní problém a jsou určitě dobří psychologově, kteří nenechávají pouze "vykecat", ale cíleně vedou zpátky do normy. I tahle porucha má na pozadí rozhozený serotonin, takže léky jsou na místě, alespoň v první fázi.Takže jsem na www.lundbeck.cz našla i tenhle problém a teď už můžeš, Strašpytelko, jenom číst a konfrontovat s tím, co prožíváš...http://cz.lundbeck.com/cz/Public/what_we_do/Depression/documents/Nemocny%20pacient%20sobsedantne%20kompluzivni%20poruchou.pdf

MM (Po, 28. 2. 2005 - 09:02)

Miss- Je mi 23 let, chytla jsem 9 na zakladni skole, pak jsem se 3 roky učila na kosmeticku a pak jsem 2 roky studovala ekonomickou nástavbu, tak jsem si to celkove o 2 roky prodloužila :-) ja nejsem uplne zdrava. mam problemy s krcni pateri, mam sniženou funkci stitne zlazy, porad neco :-) ale na rikam jsou to veci se kterymi se da krasne a spokojene zit, stejne jako ostatní lidé kolem nás, ale chpu jak se citis mam obcas podobne stavy.A ty chystas na dovolenou? Tak to ti preji a uzij si to a odpocin si taky bych to potrebovala, ale neni cas :o))

Miss (Po, 28. 2. 2005 - 09:02)

MM ty mas kolko rokov? 21? pocitam len tak ked pises, že pred troimi rokmi si maturovala.Ty aspon vieš že si zdrava, no ja si to vobec nemyslim o sebe:)) idem ja vonku mamme minus 10 tak sa vobec netesim ale co už, dufam že s ami podari odist na tu Sardiniu lebo ma tu už vsetko pekne štve, pekný den vsetkým

MM (Po, 28. 2. 2005 - 08:02)

Miss, vis na jednu stranu si vzdy rikam, ze v tom nejsem sama, ze jsou lide kteri maji stejny problem jako ja, na druhou stanu si rikam jak je to hrozne. Vzdyt jsme mlade a mame se radovat ze zivota, vim ze jsem zdrava a chci mit krasny a dlouhy zivot, proc si ho timto mam kazit? Drzim ti palce at je ti ok a vsem tady!!!Holky maturity se nebojte, je to uz skoro 3 roky co jsem se citila jako vy, hrozne me stvalo jak mi vsichni rikali ze to nic neni, ze je to FORMALITA (to slovo jsem nesnasela), ze to zvladnu, a ja si porad rikala a co kdyz ne? jsou i tací preci. A ted mam tendenci rikat to co rikali oni me tenkrat. nebojte se da se to zvladnout pokud se na to uplne nevysklete!!! Tak drzim palecky :o))

Miss (Po, 28. 2. 2005 - 08:02)

Ahojte,ja som teraz este doma, cakam kedy otvoria lekaren, žijeme s mamou s dedkom, ktorý ma 81 rokov a v kuse ho daco bolí tak nás prehana s mamou hore-dole, mama je už z toho na nervy koli tomu musi v kuse utekat z roboty a niekedy sa stane že pride domov a už mu nic neni vtedy to cloveka dokaže pekne rozhodit, dneska nepustil do roboty zase mna este že ma ospravedlnia, preco si tie lieky nekupuje do zasoby???bežne v nedelu musim utekat na pohotovost, nechcem byt sprosta, ale je to na nervy.Kamča, Nika nestresujte maturita je pohodicka ucitelia vo velkej miere pomahaju, ja som sa tiež bala a ked bolo po uvedomila som si že to bolo super nic tažke, ja som maturovala zo slovenciny, anglictiny, ekonomiky, uctovnictva, Nika uctovnictvo som celu strednu neznasala, ale vytiahla som si myslim mzdy takže sa to celkom dalo, keby som si vytialhla rozpočtove organizacie asi by mi prislo zle:))snažila som sa naucit vsetky temy, ale napr. z anglictiny som sa naucila len 15 polovicu a vytiahla som presne tu najhnustnejsiu comunication sattelines, no prvu vetu som povedala a koniec nastastie v porote bola anglictinarka len skusajuca ta co ma aj ucila takže nenapadne odvietla temu na my hobies:))a nejako som to zvladla, zmaturovala som zo vsetkeho na 2.Uvidite bude to pohodáááá, na slovencinu nam dokonca triedna poslala tahaky v triednej knihe:))ucitelia su už dobrý pri maturite.MM chapem ta, aj ja mam stale strach z chorob a smrti, stale si myslim, že sa nedožijem viac ako do 30:)proste mam ten pocit, že mi je vsetko na svete, co už.

MM (Po, 28. 2. 2005 - 07:02)

Ahoj Všichni po delši dobe, mam plno prace a spatne se sem dostavam. Jestli si na me jeste nekdo pamatujete mela jsem obavy z RS, litam ted po doktorech kvuli problemum se stitnou zlazou atd. mam za sebou vysetreni u neurologa a jsem v poradku....alespon se tak i citim a pan doktor rikal at se nebojim ze jsem ok. Rikl mi at jdu k psychologovi, ale zadne doporuceni mi nedal, tak nevim jestli mam jit za svou obvodni lekarkou nebo si nekoho najit sama, moje kamaradka chodi k psycholozce ale plati 400,- za hodinu.....muzu se vas zeptat zda vam to pripada hodne nebo malo, kolik platite vy a zda se vyplati platit soukromemu psychologovi a nebo opravdu rict obvodni lekarce?Jinak dneska je mi hrozne ani nevim proc, mozna je spatny den. Jdu si uvarit ovocný caj a musim zacit pracovat. Preji vam vsem at je vam lip, ja musim najit psycholozku aby bylo me lepe i memu okoli, jen je tech doktoru najednou nejak moc. Vite co ja se hrozne bojim nemoci a smrti a v tom je to vsechno....ty moje pocity, strach o sve blizke atd. pritom jsem mlada "zdrava" a mam si uzivat zivota, davat dohromady byt pramyslet nad zalozenim rodiny vsechno si to uzivat, ja si to uzivam jen do te chvile nez zase prijde ta uzkost, dela mi moc dobre kdyz je u me muj pritel nebo rodice.Tak jsem si tady zase vylila srdicko a dekuji vam vsem.Hezký den

Strašpytel (Po, 28. 2. 2005 - 07:02)

Jak dlouho?No,v menší míře asi skutečně od dětství.Ale nikdy jsem se nebála o sebe,naopak vždy jsem dělala celkem nebezpečné věci.Ale v této podobě od synova narození-začalo mi hrabat už v porodnici.Navrch zručná samostatná máma,ale ve skutečnosti jsem se bála s ním pohnout.Ale ne tak jako každá čerstvá máma.To,co by se mohlo stát,dokreslily ty hororové představy-fuj,je to takovej hnus..Ale nejhorší je to od té doby,co jsem šla do práce a on do instituce.Taky tak po druhém roce.ted jak říkám to přenáším i na partnera.Ničím život jenom sobě a partnerovi,ale to stačí.Před synem jsem se neovládla pouze tak třikrát,že jsem udělala před ním scénu.Tátovi jednou,ten to zvládl v pohodě a s matkou se nevídáme.Za chvíli půjdu k tý obvodačce,zda mi může nějak vypomoci,než půjdu k psychiatrovi.

Kamča (Po, 28. 2. 2005 - 07:02)

Ahoj Niko.Ty se máš, taky bych chtěla prázdniny, ale čekaj mě příští týden a taky jsem si řekla, že se budu učit :o) Chci dohnat angličtinu a vše, co se dá. Takovej menší svaťák předem :o) Taky se toho bojím, ale taky se držím hesla, že to zvládlo spoustu lidí přede mnou, tak proč bych to nezvládla já, že? :o) Co děláš za školu? Já jsem na gymplu a maturovat budu z češtiny, němčiny, angličtiny a ze zemáku..Jsem na to velice zvědavá :o) Měj se fajn a užij si prázdniny, pá

Nika (Po, 28. 2. 2005 - 07:02)

Ahoj zjišťuju, že se tady probírá maturita:-))) nechte toho:-)))taky patřím mezi spoustu nešťastnic, který to čeká. Písemný z češtiny se zas až tak nebojim, ale praktický z účetnictví? to je katastrofa. no a ústní - tu nechci vidět vůbec. ještě jsem se učit nezačala, a pochybuju že k tomu dojde. I když teď mám prázdniny, tak sem si dala předsevzetí, že začnu a pořádně a pokud se to povede, tak se odměnim.Jinak se bojim toho, že až sednu na potítko, tak nebudu tušit co k tej otázce říct - prostě mě chytne okno. A toho se děsim fakt nejvíc. Ale my to zvládnem, zvládli to jiný, tak my taky.

Judita (Po, 28. 2. 2005 - 01:02)

Leníku, Kamčo moje vyjádření o magorech patřilo Michalovu prvnímu příspěvku z 27.2. v 0:13:24.Leníku doufám, že nám o reiki něco napíšeš, mě by to také zajímalo.Dito, neměla jsem tam od Tebe ten večer otázku, jestli ještě ponocuju, jinak bych Ti odpověděla, uviděla jsem ji tam až dnes.Michale nesouhlasím s tvým tvrzením o Strašpytelce, že je to psychóza! Je to jen prostě velmi silná úzkost. Strašpytelko: ptala jsi se na lékaře z Prahy. Na začátku tohoto dne (27.2. v 0:21:09) jsem Ti uváděla telefonní číslo do PC v Bohnicích, zavolej tam, řekni jim jak Ti je a objednej se. Je to nejlepší místo o kterém vím. Zatím ahojky všem.

Reklama

Přidat komentář