Reklama

Jsem těhotná a kouřím

Pepajr (St, 1. 2. 2012 - 14:02)

Je tady některá žena...Poslal jsem své přítelkyni http://test-tehotenstvi.cz/?stranka=4.

Maja (Pá, 28. 10. 2011 - 12:10)

V těhotenství jsem nekouřila, ani nikdy předtím. Začala jsem kouřit, až po narození dětí a po odkojení dětí. A ještě mimo jejich přítomnost. Přesto je syn nemocný, je alergik s náběhem na astma. Znám kolegyni, která kouřila celé těhotenství, měla výčitky, ale nedokázala nekouřit. Radila se s doktorem a on jí řekl, že její tělo je na to zvyklé, že by víc uškodila, kdyby se nervovala a trápila, ať ale kouří míň. Má zdravou holku, už vlastně dospělou, která pracuje u policie, takže zdravá musí být i teď. Tak nevím, další známá má obě děti s larinkitidou a nikdy neměla v puse cigaretu atd.
Nevěřím, že to tak škodí, jak v této době říkají. Kdysi se kouřilo úplně všude a lidi byli zdravější.

jano (Pá, 28. 10. 2011 - 11:10)

Šárko,proč kuřáky hned...smajlo známá všude od velkých pysků až mrdací stroj chceš mít doma všude smajlo si už ses vzbudila po noční

OMG (Pá, 28. 10. 2011 - 11:10)

Jste normální? Přidusit svý miminko v břiše, posílat mu tam rakovinotvorné a další škodlivé látky????

új (Pá, 28. 10. 2011 - 10:10)

v těhotenství fakt nekuř,uvědom si že škodíš svvému dítěti,až bude na světě začne mít problémy se zdravím,bude tě to moc trápit,budeš si to vyčítat celý život.Přestaň udělej to kvůli tomu maličkému.

XXX (Pá, 28. 10. 2011 - 10:10)

Nevím,proč kačeny jako ty...Šárko,proč kuřáky hned odsuzuješ,je to snad kazdého věc,ne???Já bych tě taky trestala za takový keci.......no jo vy úžasní nekuřáci.....vy jste dokonalý!!!:o((((( kecy kecy kecy ...........

Markéta H (St, 26. 10. 2011 - 20:10)

Kouření v těhotenství není vhodné ani pobývání v zakouřených místnostech. Doporučuji nacvičit pevnou vůli třeba na něčem snažším a pak přestat s kouřením definitivně. Je to těžké, ale ne nemožné. Zdraví dítěte za to stojí a o vašem zdraví nemluvě...

:-P (St, 26. 10. 2011 - 11:10)

Nevím,proč kačeny jako ty...a ty si kráva

Markéta H (So, 8. 10. 2011 - 07:10)

Milá Bergilo, děkuji. Vážit bychom si měli života každého člověka - ikdyž je to pro nás někdy těžké, ikdyž jde o život teprve na počátku (nenarození) nebo před koncem (trpící a umírající). Přeji vše dobré - život naplněný čistou láskou :)

Bergila (Pá, 7. 10. 2011 - 21:10)

Dobře, tak si tě jen vážím ;-)

Markéta H (Pá, 7. 10. 2011 - 20:10)

Nejsem to já, kdo je hoden obdivu... Já sama nejsem nic.

Bergila (Pá, 7. 10. 2011 - 20:10)

Markéto, já tě spíš obdivuju. Kouřilas, smilnila se spoustou chlapů... A teď žiješ příkladným životem a nezištně pomáháš ostatním. Takových jako ty by mělo být víc! Pokud ti někdo nadává, kašli na něj. Je to ubožák, který pro společnost nic dobrého neudělal a ti co ano jsou mu trnem v oku.

Markéta H (Pá, 7. 10. 2011 - 20:10)

A nemyslete, že někdy nemám chuť zapálit si s kamarádem, který vedle mě kouří a prožívá depresi - je to těžké, ale dá se to překonat. Kdyby jste mě znali, věděli by jste jak jsme slabá a ubohá - a přesto jsem to dokázala... Když jsem to zvládla já, zvládne to každý jiný člověk, natož maminka, která je zodpovědná za svoje miminko v bříšku...

Markéta H (Pá, 7. 10. 2011 - 19:10)

Dokážu pochopit, že když žena neplánuje těhotenství a kouří třicet denně, má problém přestat ze dne na den. Dobré je co nejvíc ubrat a pokud možnost skončit - stejně je nejlepší radikální řez a silná vůle. Sílu vůle lze nacvičit - můj manžel mě s tímto tak vyškolil, že dnes mám mnohem silnější vůli než on (během 4let).
Kouřením aktivním i pasivním se do těla dostává ohromné množství toxinů - jedů, ty v těle matky skutečně přetrvávají, ale to neznamená, že je budete dále doplňovat.
Jakákoli závislost = nesvoboda = vězení. Možná se cítíte slabé, ale jako těhotné ženy máte křídla pravé mateřské lásky - tak by bylo myslím dobré je rozvinout a letět vstříc svobodě :)

krista (Pá, 7. 10. 2011 - 18:10)

já myslím, že kouření v těhotenství zde schvalují ty, které byly samy příliš sobecké na to, aby s ním v těhotenství skoncovaly. aby ulevily svému svědomí, tvrdí, že to dítěti neubližuje, že to lékaři schvalují a další bla bla výmluvy.

tak nejlepší je (Pá, 7. 10. 2011 - 17:10)

pokud žena otěhotní, je 5 minut po 12. přestat s kouřením, ale je to lepší než nepřestat vůbec!!!

Nejlepší prevencí proti výše uvedeným komplikacím je skončení s kouřením ještě před otěhotněním. Přestat kouřit má však význam v jakémkoliv týdnu těhotenství, čím dříve, tím lépe. Existují programy, které mohou k tomuto důležitému kroku přispět. Hlavní oporou by měla být rodina a partner

Diana (Pá, 7. 10. 2011 - 14:10)

Markéto H, máte můj obdiv, že jste kvůli těhotenství s kouřením skoncovala. Tak to má být. Přeji vám jen to nejlepší.

Markéta H (Pá, 7. 10. 2011 - 14:10)

Nezačetla jsem se do diskuze, ale už název sám mi prozradí, o čem se tu debatíme. Sama jsem bývalá kuřačka a jen díky silné touze po dítěti jsem tento zlozvyk zvládla.
Že kouření pouze škodí tu asi říkat nemusím. Kouření je u ženy navíc neestetické a těhotná žena s cigaretou mi připomíná nějakou zlou čarodějnici z pohádky... stejně i žena s cigárem a s kočárkem.
Pokud má nškdo problém zvládnout svoji závislost, napište mi, budu se snažit pomoci vám ze všech svých sil.
Dobré také říci, že jsem pracovala v ÚSP, kde jedna slečna byla dítětem matky silné kuřačky, která se ještě sem tam napila alkoholu - toho kdyby jste byli svědky, tak s tím hned skoncujete - věřte mi.
Mail na mě [email protected]

věra (Pá, 7. 10. 2011 - 13:10)

Kouření matky zvyšuje riziko výskytu téměř všech komplikací spojených s funkcí placenty a jejím uložením v děloze. Jedná se zejména o:

Abrupci placenty - předčasné odloučení placenty od stěny děložní s následkem silného krvácení ohrožujícího život plodu i matky.
Placentární insuficienci – nedostatečnou funkci placenty, která špatně vyživuje plod. Plod v děloze strádá a neprospívá, při porodu má nízkou porodní hmotnost a jiné komplikace spojené s tímto závažným problémem.
Vcestnou placentu – uložení placenty v porodních cestách, které zabraňuje vedení porodu vaginálně a může být komplikováno silným krvácením.
Nízkou porodní hmotnost – počet cigaret vykouřených za den zvyšuje riziko nízké porodní hmotnosti u plodu. Těžké kuřačky rodí plody s průměrnou váhou o 458 g nižší než nekuřačky.
Ženy kuřačky mají zvýšené riziko předčasného odtoku plodové vody a následně předčasného porodu.
Mnoho dětí matek, které kouřily v těhotenství musí být po porodu přijato na jednotku intenzivní péče. U dětí je vyšší riziko časného úmrtí a syndromu náhlého úmrtí novorozence. U dětí matek kuřaček se po porodu vyskytuje celá řada komplikací. Nejzávažnějšími z nich jsou neurologické abnormality a poruchy vývoje a chování. Jako zajímavost je uváděn fakt, že kouření je ochranným faktorem proti rozvoji preeklampsie. Škodlivé následky kouření v graviditě na plod a placentu však tento ochranný vliv kouření zdaleka převáží! Riziko na plod u pasivní kuřačky je stejné jako u ženy, která vykouří 1 – 5 cigaret za den.
Kuřačky mají samy dvakrát vyšší riziko rozvoje poporodních zdravotních komplikací s následkem smrti než nekuřačky!

věra (Pá, 7. 10. 2011 - 13:10)

Paradoxní je, že kdo má to...ano. nebo jim nabídnou 15letého cikána nebo postižené dítě na hranici demence. možná kdyby se zdejší těhule-kuřačky aspoň jeden den o takové dítě musely starat, kouření by si rozmyslely. vůbec si nevážíte daru mateřství a možnosti mít zdravé dítě. i malé dítě ví, že kouření je škodlivé, NATOŽ V TĚHOTENSTVÍ. proberte se a přestaňte ničit zdraví sobě i tomu malému ve vás.

Reklama

Přidat komentář