Reklama

Roztroušená skleróza

marika (Út, 26. 10. 2004 - 14:10)

Kolik je Ti let? Mě je 32 a také mi každý říká, že jsem hypochondr. Nenehch se těmito lidmi odratit. Já to zkouším pořád dál a dál. Mně také nokdo nevěří, že se necítím dobře. Zkusila jsi alergolii nebo imunologii? Já se tam chystám. Jenom nechci tu RS. Z toho mám velký strach, protože mám 4 leté dítě, a to by nebylo nic příjemného. Ráda bych zůstala v kontaktu. Když budeš vědět něco dalšího, tak se zase ozvi. Já trpím názkým tlakem, tak ty všechny problémy doktoři přisuzují tomu nízkému tllaku. Minulý měsíc jsem na dovolené omdlela. Zase nízlý tlak, ale stalo se mi to poprvé v životě. Nebylo to nic příjemného. Měla jsem zkaženou celou dovču. Odkud Jsi? Máš také někdy neostré vidění? Nevíš jak se pozná zánět očního nervu? Všichni RS - áci píší, že vše začalo zánětem očního nervu. Měj se fajn. Ahoj

Eva (Út, 26. 10. 2004 - 12:10)

Moc děkuju za odpověď, zkusím té doktorce zavolat, bohužel mám právě tu zkušenost že mi každý řekne že se moc sleduju nebo že jsem mladá tak že mi nemůže nic být :-((

marika (Út, 26. 10. 2004 - 10:10)

Ahoj Evo, mám podobné problámy jako ty. Uz od minulého roku se mi pořád točí hlava, není dobře, jsem unavená, mám všechny testy za s sebou a teď se také bojím roztroušené sklerozy. Často mne bolí hlava, mám neustále studené ruce, občas vidím jakoby za sklem, jsem unavená. Dojdu na vyšetření na RS a uvidím. Doufám, že to mít nebudu. Ahoj a drž se.

dědek (Út, 26. 10. 2004 - 09:10)

Tvé příznaky by se mohly označit jako vegetativní. Příčinou by mohla být krční páteř. Kdybys chtěla navštívit neurologa tak ti doporučím MUDr. Albrechtovou, Jugoslávská 13 (Dům zdraví), je tam jen ve středu dopoledne- 545 214 317. Je to koc betálně namakaná přes svůj obor. Jen jí zrovna řekni na férovku jaké máš příznaky (hypochondrie?). Rozhodně s tebou nebude zacházet jak s debilem, jak všichni doktoři, když máš nejasné příznaky a není zřejmé co by ti mohlo být.

Eva (Út, 26. 10. 2004 - 08:10)

Ahoj všichni. Už delší dobu jak možná někteří víte mě trápí různé těžko definovatelné zdravotní problémy. Začalo to mravenčením prstů (dle doktorů z překysličení) stavy na omdlení, občas pocitem horšího dýchání. Posledních 14 dní mě však trápí ještě něco dalšího - takový zvláštní tlak v uších, je to jakoby mi někdo vzal hlavu do svěráku a ten tlak mi projede jakoby až dolů do krku. Včera se mi navíc přidaly příšerné bolesti v oblasti kříže - protože jsem nevěděla jestli je to od zad nebo od ledvin, šla jsem k doktorce, ta po testech z moče naznala že tam nějaké zvýšené bílkoviny jsou ale že to není nic vážného a napsala mi Algifen a tím to pro ni zhaslo. Možná už jsem vážně hypochondr, protože všechny možné testy (krev, tlak, EKG) mi dopadly dobře, ale já prostě pořád cítím že něco není v pořádku. Včera když mi třeba začaly ty bolesti jsem vůbec neměla teplotu zato jsem se tak potila že by se na mě oblečení dalo ždímat a vůbec mi bylo celkově blbě V práci jen vyjdu schody a jsem hned unavená a srdce mi buší jak kdybych uběhla maraton Jsem už vážně zoufalá. Mám hrozný strach jestli to nemůže být RS. Nevíte kam bych měla zajít na koho se obrátit? Děkuju moc všem za radu!!PS: je mi 24 let a jsem z Brna

Alena (Út, 19. 10. 2004 - 20:10)

Ahoj holkychtela bych se zeptat na neco ohledne svoji kamaradky. Ma RS. ja teda rozumim co pisete o mesickovem obliceji, mam lupus velice pribuznou nemoc s lecenim kortikosteroidy. No ale moje kamaradka co ma RS sla ted na liposuktion....operativni oddelani tuku z tela a ja se o ni moc bojim. Udelala to bez porady se svym doktorem a ani tomu odbornikovi nerekla ze je nemocna.... Neni v remisnu, obcas se ji stava pry dost casto, zs najednou prestane videt....Taji to pred vsemi. Co s ni mam delat???? Jsem na druhem konci sveta, ona v Cesku, ja v Kanade.....Myslie ze je to hoden nebezpecne co udelala? Muze ji to nejak ublizit?.

Lucka (Út, 19. 10. 2004 - 10:10)

Ahoj Anno , já jsem dostala imunoglobuliny poprve asi před půl rokem ... ač mám Rs tak jsem alergická ne medrol .-) bezva co ? tyhle kapačky mě postavily na nohy bylo to trochu jako malej zázrak, oproti tomu jak jsem po solumedrolu vždy zničená ... a je to šetrný ... já řikám jo :-)

Jarda (Po, 18. 10. 2004 - 17:10)

Ahoj. Může mi tu někdo zkusit poradit?Je mi 26 a v 19 mi diagnostikovali v nemocnici RS, když mě tam odvezli se sníženou hybností levé půlky těla doprovázenou brněním. Na magnetické rezonanci mi zjistili určitý nález. Musel jsem brát nějaké léky včetně kortikoidů a všichni tu asi víme, co je to zač. Minulý rok jsem byl znova na magnetické rezonanci a výsledky prý jsou lepší. Nutno dodat, že léky jsem minimálně rok před vyšetřením přestal brát. Dříve lokalizovaná ložiska jsou prý minimální nebo žádná. Jenže prý zlepšení není možné. Tak nezažil jste to taky někdo?? Protože celé se mi to zdá divné, jsem totiž silný kuřák, víkendový pijan a minimální sportovec. Prostě nežiju moc zdravě. Tak mě zajímá, jestli třeba se nemohl někdo splést v mojí diagnóze. Nemůže mi někdo poradit, na koho se třeba obrátit? Jsem z Ústeckého kraje. Díky za případné rady.

Anna Podhrazska (Pá, 15. 10. 2004 - 13:10)

Mesickovy oblicej je pruda. Taky me to stvalo, nebo porad jeste stve kdyz beru vetsi davky kortikosteroidu. :) Je to normalni, nekomu se ten oblice pozdeji vrati do normalu, nekomu uz pak zustane trochu "mesickovity" oblicej.(jako me) Horsi je to akne, takovy spis bolaky nez bedary. No ale ty jsi urce takytakova napuchla, jak telo zadrzuje vodu, ne? Tak ta voda odejde apak se ti vyrazne ulevi, to muzu od prisahnout. Proste to nejak vydrz, bude lip.

Anna Podhrazska (Pá, 15. 10. 2004 - 12:10)

Ahoj,nemate nekdo zkusenosti s FLEBOGAMMY? Nebo jakymikoliv imunoglobuliny? Na imunologii mi doporucili prave tuto lecbu, protoze mam oslabenou imunitu a to pri roztrousene skleroze,jak vite,neni dobre. Hledam jestli to ma nejake negativni, nebo vedlejsi ucinky. Pokud jste po tom jiz nekdo patral podel te se prosim o sve znalosti. Dik Anicka

Lucka (Út, 12. 10. 2004 - 10:10)

Ahoj , to je klasický vedlejší účinek kortikoidů měsíčkovitý obličej máme skoro všechny , splaskne ti to po snížení dávek .... hnus co ?

alibaba (Ne, 10. 10. 2004 - 19:10)

Prosím Vás, kdo to budete vědět, odpovězte mi, možno i na mail. Měla jsem zánět očního nervu a na to užívám Medrol. To, že zvyšuje chuť k jídlu vím, ale je možné, abych po něm měla opuchlý a buclatý obličej? Beru ho asi měsíc. Je pravda, že jsem přibrala velkově asi 3 kila, ale štve mě ten obličej, proč je tak tlustý??? Napište mi prosím. Děkuji předem.

Marcela (Pá, 8. 10. 2004 - 13:10)

Ahoj mam kamosku,ktera byla taky jen po zanetu ocniho nervu a porodila dve deti za sebou a je v pohode zadny problem,ale u kazdeho je to jine.Preju Ti to mimco jdi do toho.

Marcela (Pá, 8. 10. 2004 - 13:10)

Cauky COPAXONE jiz si picham 3roky nemam zadne moc velke problemy jen sem tam hrcku a zarudnuti vpichu.Myslim si,ze je to nejlepsi co si mohla dostat jo uz dva roky jsem nemela ataku.

Jupi (Pá, 8. 10. 2004 - 07:10)

Na to je jednoduchá rada ...Změň neurologa a uvidí se... Víc hlav víc ví...

Ivana (Čt, 7. 10. 2004 - 18:10)

Mám dotez,před 3 roky mi při záchvatu migreny, který trval 5 dní, mi najednou zhuhla pravá ruka a noha a to trvalo asi 1 měsíc. Od té doby se takové tuhnutí opakuje několikrát za rok na různě dlouhou dobu. Neurolog mi moc nevěří, kroutí hlavou, ale poslal mě na CT a EvP, vše v pořádku.Jsem příšerně unavená, migreny mívám 1x za měsíc, ale bývají slabší, asi 1 měsíc mě hrozně bolí za očima. V poslední době jsem si všimla, že bolest očí souvisí s tuhnutím pravých končetin. Navíc se mi v létě několikrát stalo, že jsem neudržela moč, vůbec to nešlo zastavit. Poradí mi někdo, zda by se mohlo jednat o RS ? Předem děkuji.

Lucka (Čt, 7. 10. 2004 - 15:10)

jde o technicke kanabioidy ( marihuana) bude to v forme spreje pod jazyk ... pkud ti to nabizej ber a nevahej .-) aspon si nebudes muset varit sama :-) cokoladku:-)

Jupi (Čt, 7. 10. 2004 - 11:10)

Ahojky,ze mam RS vim asi rok (jen jeden zanet zrakoveho nervu). Je mi 25 a chteli bychom mimco. Slysim ruzne nazory na to jestli ano nebo ne. Bojim se abych po porodu byla schopna se o to mimco starat. Mate nejake zkusenosti? Poradte... Diky diky diky

janina (St, 6. 10. 2004 - 20:10)

Ahojík..Jo,tak díky moc..až jsem u něj dvakrát byla,ale dojem opravdu nif mof..:)Takže penízky už do něj cpát přestávám.a ještě jsem se chtěla zeptat,na "COPAXONE"-nedavno mi tenhle lék schválila pojišťovna(doporučila dr. z Motola),je totiž dost drahej a podává se injekčně..Nemáte s nim někdo nějaký zkušenosti?jestli má třeba nějaký vedlejší účinky,o kterých se nepíše..?jestli vyhovuje a tak..děkujů!mějte se a smějte se..pap j.

Jája (St, 6. 10. 2004 - 13:10)

Ahoj, nevíte nekdo neco vic o tom co se ma zacit zkouset v Motole? pry nejaka nova lecba, ktera se pouziva v nemecku na lupenku...O co jde?Díky za odpovedi

Reklama

Přidat komentář