Reklama

Panická porucha 2

Ája (Út, 15. 2. 2005 - 21:02)

Teda já se musím přidat. Taky čtu úplně všechny příspěvky, a pokud k nim nemám co dodat nebo mě k něčemu nevyburcující tak na ně neodepisuju. nedovedu si předtsavit, že bych na všechny odepisovala, máte pravdu,souhlasím, to je hrozné... atd. pořád dokola. Proboha vždyť na mě adresně taky moc lidí nereaguje, ale prostě tahle diskuze funguje jinak, já si to už tak neberu, mám tu přátele a cítím tu souznění. Prostě i když mě přepadl smutek, že nikdo nereagoval, tak si řeknu, vždyť já dělám to stejné, čtu a z každého si něco vezmu, tak si říkám kolik lidí si to muselo aspoň přečíst a něco si z toho určitě vzali, kdyby totiž ne, nebo jim to bylo proti srsti tak se ozvou.Jediné co bych možná považovala za smutné je pokud někoho s něčím oslovíte a on nereaguje, ale i to nemusí být ještě záruka, že to udělal úmyslně, příspěvků je tu tolik, a povinností je spousta tak se to nedá.

Bára (Út, 15. 2. 2005 - 20:02)

Ahoj všichni moji blízcí. Už jsem zase v práci - necítím se dobře. Jsem unavená a nemám šťávu, dneska jsem byla venku a myslela jsem, že se budu muset vrátit, zase mě nechtěly nést nohy -nějak jsem to rozchodila. Toto období je nejhnusnější z celého roku, už se nemůžu dočkat jara. S námahou a na několik etap jsem přečetla, co jste od neděle napsali, ale na nějakou reakci nemám šťávu. Venku začalo chumelit, to zas bude ráno cestování!Tak ahoj.

Romana (Út, 15. 2. 2005 - 20:02)

Miss, taky je mi to líto, je to hrůza, zvlášť když jsou ti lidé mladí.Nejvíc je mi líto těch dětí, bez maminky to bude těžké.Jindro, přesně, nemohla bych přežít svoje děti, to by bylo to nestrašnější.Radko2, já jsem tady dneska ještě nebyla, ale napsala bych Ti tak jako tak. Já to mám dost často, někdy celý den nejím, pak se večer přežeru a někdy jím celý den. Mám nějakou poruchu, souvisí to s psychikou, neumím jíst normálně. Máš nějaké problémy s váhou? Jestli ne, tak to nevadí, občas si můžeš dopřát. Já mám víc než 20 kilo navíc, takže jsem už z toho docela nešťastná, držím dietu, snad něco zhubnu a budu zase vypadat normálně.Dito, já jsem , co se týče braní AD, absolutně nedisciplovaná. Mám takové předsevzetí, že to budu brát každé ráno, ale nějak si nemůžu zvyknout na to, že beru něco pravidelně, takže to beru někdy v poledne, někdy dokonce až večer. Je mi jasný, že to není ideální, ale zapomínám na to neustále, často odpoledne ani nevím, jestli jsem dneska AD vzala nebo ne.Včera jsem na to zapoměla úplně a nevzala jsem si nic.

Karel (Út, 15. 2. 2005 - 19:02)

Edito, ten zazitek s babickou je taky docela sila...Radko2, sorry ze malo lidi odpovidalo, ja bych i odpovedel, jen jsem nechtel drazdit, ze nejsem nervozni, kdyz nejim. Ale byl jsem a vim, co to je. Podle dr. Philpotta (byvaly psychiatr, co se dal na alternativni terapie) jde vlastne o zavislostni reakci, ktera trva "jen" max. par dni. Proste nektere potraviny vyvolavaji zavislost stejne jako cigarety, drogy, alkohol apod. Staci je par dni nejist a muze z toho byt abstak. Nejcasteji jde o ty nezdrave potraviny, ktere ji vetsina lidi denne, jako cukr nebo lepek. On nejdriv doporucil pacientovi 4denni pust a potom postupne po jedne potravine pridavat zpatky. Jakmile se objevila reakce, vedel, ze to je ta potravina, ktera dela zle a zaroven zpusobuje zavislost. Napsal o tom celou knihu Brain allergies - mozkove alergie i s popsanymi pripady pacientu, kterym pomohl.

Edita (Út, 15. 2. 2005 - 18:02)

Evi, dneks ti píšu jen tady, mail jsem si přečetla, ale asi nesithnu odepsat, protože mi manžel opět nepřinesl z práce kabel, čímž mě teda dost naštval.Jinak musím říct, že moje příspěvky asi nikoho neoslovují, protože na ně nikdo nereaguje.Mluvíte tady o smrti, mě nahání stále velký strach. Dnes je to 6 let, co jsem našla svoji milovanou babičku mrtvou a dodnes na ní myslím. Ze smrti mám takový strach, že se mám období, kdy se v noci budím s hrůzou, že umírám...Přeju si jaro a sluníčko!Zítra jdu na kontrolu k doktorce, chřipka už je pryč, už se cítím dobře.

Eva (Út, 15. 2. 2005 - 18:02)

Dito,já beru AD každý den před snídaní,ale vstávám v různou dobu,takže je to v rozmezí mezi 6 až půl 9.Tak to snad nevadí,ne? Nikdy mě nenapadlo,že by to mohlo vadit,uvidíme,co na to řeknou naši odborníci. Vidíš,taky Ti nebylo dobře,dopoledne je pro mě většinou krizovka a někdy mě to chytne i večer. Pozdravuj malou Julinku od tety z Doktorky. Magnosolv je dobrý nápad,musím si pár vzít do práce,když na mě přijde krize.Radko2 - Dita to napsala dobře,někdy se stane,že nikdo nereaguje na příspěvek,já sice čtu všechno,ale taky reaguju jen na to,k čemu mám co říct. Tak klidně čti aji piš. Rozjedla ses včera pěkně, jen co je pravda,to kdybych snědla já,tak by mi bylo pěkně zle. Mám po střevní chřipce a zažívání nemám ještě úplně v pořádku,takže se snažím jíst dietně a mám dole 3 kg. Ale dnes jsem si taky dala kousek čokolády,na které jsem závislá.

DITA (Út, 15. 2. 2005 - 18:02)

Jěště jsem se chtěla zeptat, zda dodržujete stejný či aspon zhruba stejný čas , kdy pozřete AD. Já se snažím hned po snídani, kol.9. hod. , ale někdy se stane , že se pořádně opozdím. To asi není dobře, že?

DITA (Út, 15. 2. 2005 - 18:02)

Radko2- nebud smutná, to se tu stává běžně, že jsou některé příspěvky bez odezvy. Já vím, člověk letí k Pc, jestlimu někdo odepsal, popř. za něco pochválil- potěší to, zvlášt nás s nízkým sebevědomím. Co se týče papání, jsem na tom často, jak popisuješ. Mívám vyloženě taková období, zvlášt navečer a večer. Ted naštěstí je klidnější období, netrápí mě zvýšená žravost. Taky při zvýšené nervozitě je to u mě různé, někdy chutě, někdy naopak vůbec. Já se snažím hubnout nenásilnou formou, ale nedaří se.Tak si s tím nelamme hlavu, jsou horší věci na světě- tím reaguji na Missčin příspěvek, velmi smutné, zvlášt pro pozůstalé. Hrozná představa.ANIE, dlouho ses neozvala, jak Ti je s Apoušem?:)Mně bylo taky dnes dopoledne- EVO- mizerně, slabá, motala jsem se, a tak přišel na řadu Magnosolv, za chvíli bylo líp, snedly jsme s dcerou lehký oběd a odpoledne se prospaly, což mi hodně pomohlo. Ted jsme doma z procházky, pěkně jsme se proběhly, nakrmily kačeny a labutě.Všem hezký večer i středu.

Pajka (Út, 15. 2. 2005 - 16:02)

Lea, máš šanci vyhrát! Běž k doktorovi a léky, které Ti nepomáhají si nechej změnit za jiné. Každý jsme chemicky trošku jiný, takže je potřeba nám dát i jinou látku. Umřít na úzkost nemůžeš, je jenom velice nepříjemná a vysilující.Co ale není v pořádku, že během ataky, při výrazné úzkostné reakci, kdy člověku buší srdce, krátce mělce zrychleně dýchá apod. se opravdu nezdravě opotřebovávají orgány, vnitřní chemické prostředí je negativně narušené, což může nakonec končit tím, že člověk objektivně organicky onemocní. Proto by neměl ataky přecházet, ale řešit tak, aby jich bylo co nejméně, nejlépe žádné. Mám PP 38 let, ale stav, kdy jsem šla opravdu z ataky do ataky, několik měsíců ve dne v noci, jsem zažila jenom jednou, před 4 lety. Stálo to za to. Nepřestala jsem chodit do práce, ale bylo to i tím, že jsem nebyla schopná být sama a v práci byl blízko mne člověk, vedle kterého jsem se cítila aspoň trošku v bezpečí. Nebyla jsem schopná strávit sama noc, kamkoliv sama jít apod. Ataky v noci přímo ze spánku jsou podpásovky, které je třeba vydýchat, vydržet, počkat, až zabere lék. Nevěděla jsem ale tehdy to, co vím dnes. Bylo by to snesitelnější, nepanikařila bych tak, i když má panika se odehrávala uvnitř, nikoliv bouřlivě navenek. Mně pomohlo, že jsem si uvědomila a pochopila, co se v mém těle během ataky odehrává a proč je mi tak špatně.Chodím na "doktorku" cca 3 roky a takových zoufalců jako jsi Ty tu bylo fakt dost. Všichni se z toho dostali. Nikoho to nepřešlo ze dne na den a bez vlastního přičinění. Jsou to strašné stavy, jsi v akutním stadiu a tam je třeba zklidnit organismus léky. Bereš buď malé dávky anebo léky, které na Tebe neúčinkují. Neodkládej to a jednej okamžitě. Každá další ataka se Ti zavrtá do podvědomí jako negativní zkušenost a dostat ji odtud je pak velká a zdlouhavá fuška. Uzdravíš se, neboj. Teď se snaž zaujmout polohu, která Tvému tělu vyhovuje, zkus si promasírovat pokožku, teplá koupel nebo sprcha, mléko s medem to všechno uklidňuje. Příjemná atmosféra, tichá hudba, jemná vůně, příjemné jsou teplunké obklady na oční víčka. Tvé tělo potřebuje hýčkat. Zkus se do něj zaposlouchat, o co si říká a jestli je to ve Tvých možnostech, tak mu to poskytni...

Eva (Út, 15. 2. 2005 - 16:02)

Leo,no tak se neboj,na úzkost se neumírá!!Ale kdyby ses mě zeptala dnes ráno,tak nevím,co bych Ti řekla,ale teď už je mi líp,takže Ti posílám trošku své síly a optimismu.Co bereš za léky,že Ti vůbec nezabírají?A máš jen antidepresiva nebo i nějaký prášek na první pomoc,když je nejhůř?? Leo,věř mi,zase to přejde a bude Ti líp,akorát když už to trvá moc dlouho a je to denně,tak si člověk fakt myslí,že už to nevydrží.Znám to moc dobře,věř mi.

Lea (Út, 15. 2. 2005 - 16:02)

co myslite mozem na diagnozu uzkost umriet? Viem ze je to strasna otazka, aj sa mi zle vyslovila ale vies 24 hodinovy boj uz pomaly den co den je dost vysilujuce. ( normalne som inteligentna baba, len sa citim v koncoch )Mam vobec sancu vyhrat ten boj?

Pajka (Út, 15. 2. 2005 - 15:02)

Jo a Gelsemium už umím dostat do pusy bez doteku ruky, ale trefit se do počtu kuliček je horor. Protože jsem šetrný člověk, vycumlám je všechny, které vypadnou. Možná jsem předávkovaná, nikoliv však klidná. Zkrátka necítím výrazný účinek.

Pajka (Út, 15. 2. 2005 - 15:02)

Radko2, z hladu bývám nervní, ale asi když se na to člověk psychicky připraví a dá si cíl, pak je to snesitelné a musím říct, že jsem se cítila i cítím celkem fajn. Měla jsem spíš chutě než hlad a především jsem neměla půst, ale snědla jsem během dne asi 3 jablka, 2 hrušky a hrozen a vypila kvanta neslazeného bylinkového čaje a vody. Dnes se omezuju dál, jenom kousek rohlíka, hruška, grep, čaj... Taky se mi ráno líbilo to skóre na váze...Věřím tomu, že je to zdravé, očistné a v podstatě i dobrý trénink psychiky, vůle i přípravy na to, že může být hůř... Má to něco do sebe, přestože jsem člověk, který si na jídle umí pochutnat, cítím se lehce, líp než přecpaná dobrotama. Ale já se ani normálně nepřecpávám. Můj metabolismus je na rozdíl ode mne lenoch, takže ukládá i to, co nesním.Miss, na toho Kukumberga se zkus podívat přes vyhledávač. V Čechách vyšla jeho publice Panická porucha, je určená pro odborníky, ale mám ji. Je napsaná odborně, ale hodně výmluvně i přehledně. Doporučila bych ji jenom těm, kteří se dost orientují v medicínské terminologii.

tom (Út, 15. 2. 2005 - 15:02)

No, tak to se přiznám, že toho se asi bojíme všichni nejvíc, co řídíme, když ne vlastní vinou se stane taková tragédie, četl jsem ten odkaz na webu, to je fakt SÍLA!!! Miss, vím, že to ta rodina nebude mít jednoduché, ale už kvůli těm dětem se s tím musí nějak srovnat, ale třeba se s tím budou srovnávat hodně dlouho, ale čas všechno zahladí, i takovou otřesnou tragédii. Ale to si můžeme říct jen my, co jsme

MM (Út, 15. 2. 2005 - 14:02)

Ahoj vsichniMiss- krasna basnicka, ja prisla pri autonehode o blízkou kamaradku a vim jak se ¨citis, ja se s tim vyrovnavala hodne dlouho, bylo mi tahdy 15 let a porad jsem nechapa proc musel odejit tak mladý clovek. Je mi líto jejich blizkych, tech deticek a manzela, ale jak uz tady nekdo psat smrt patri k zivotu, ale tezko se to chape. ja jsem taky opatrny ridic, ale uz jednou se mi stalo ze do me naboural clovek pod vlivem alkoholu, nic se tenkrat nestalo slo jen o plechy, ale clovek nemusi nic zavinit a prijit o zvit, to je na tom to nejhorsi. Soucitim s tebou, zales si doma pod deku pust si neco peknyho dej so zmrzlinu nebo co mas rada.Eva - dekuji za podporu. Vse se to dalo do kupy, jen mi stve to ze ted mam na cele napsano ze jsem neschopna, mozna to tak nekdo nevnima, ale ja se tak citim. diky bohu ze to slo vsechno nejak napravit. Ale pocit z toho mam mizerný.Jinak vcera jsem byla na rehabilitacní masazi a povidal ajsem si s tou maserkou ktera byla uplne uzasna, jinak kdo jste z Prahy rada vam ji doporucim. Citim se skvele po fyzický strance a je to jen diky tomu, Oduvodnila mi moje brnení rukou a co je hlavní ZBAVILA ME TOHO behem 30 minut masaze na urcitém míste. Takze i psychika uz je lepsí :-)Vsichni se dzte papaMiss- mam známí ve Vranově nad Top?ou znam to tam a mam vychod slovenska moc rada :-)

Miss (Út, 15. 2. 2005 - 14:02)

Pajka klikla som si tú stránku, ale ja o tom Kukumbergovi tam nic nevidim:( ta stranka je nejaka divna ci to len mne sa zda? na co mam kliknut?

radka2 (Út, 15. 2. 2005 - 14:02)

Jenom jednu větu:Psala jsem tady asi 3 příspěvky ale nikdo na ně nereagoval,nevím proč,asi nebyly zajímavé, pro mě ale ano. Takže se na chvíli odmlčím,....

Miss (Út, 15. 2. 2005 - 13:02)

Neboj Lea, rozumeli sme ti vsetci:)asi potrebujem gelsemium ihned..krucinal s pocasim dneska sa do mesta nedostanem radsej pojdem hned domov zabalit sa do deky k telke a nieco pekne si pozriet, rozptýlit sa...

Eva (Út, 15. 2. 2005 - 13:02)

Ájo,já jsem si koupila slabé Gelsemium 9,protože 30 neměli. Zatím to teprve testuju,tak ještě nevím,jak moc mi to bude zabírat.

Lea (Út, 15. 2. 2005 - 13:02)

Miss, neviem co mam napisat. Nikdy som nejak nevedela najst slova na taketo situacie, pretoze neviem ci vobec exustuje nieco cim sa ta hroza da zmiernit. Myslim ze sa nas vsetkych dotkla ta smutna sprava,sranda vosli mi slzy do oci za niekoho koho ani nepoznam. Ale strasne na teba teraz myslim a vsetky moje problemy su teraz malicke a verim ze to prekonas a ze v sebe vsetci co sme tu najdeme silu a prekoname vsetko na svete preto lebo vdaka niecomu a niekomu este zijeme. Dufam ze som to dobre napisala ze som sa nikoho nedotkla, pretoze niekedy sa vyjadrujem zvlastne a rozumiem si len ja sama.

Reklama

Přidat komentář