Reklama

chci zemřít

Vlasta (Pá, 20. 3. 2009 - 15:03)

Elenko, promiň, s tebou jsem se sekla.

Elenka (Pá, 20. 3. 2009 - 14:03)

Vlasto, a já jsem chtěla podle Tebe jako co ? Já nežádám o bydlení, jídlo, tohle všechno mám. Martinovi bych ráda pomohla více, ale je daleko a není to v mých silách.

Marie (Pá, 20. 3. 2009 - 11:03)

Johanko,dnes nam odpadly hodiny tak jeste pisnu, dekuji,taky to tak citim,jsem jedinacek,babicku uz nemam zemrela rok po mem narozeni,kamarady nemam,jak mi maminka rok lezela,vsichni i ti nejvytrvalejsi nevydrzeli chtela jsem byt s maminkou a nikoho jineho nechtela. Ted mi nikdo nechce,driv sem cas nemela ja ted zas oni,ve tride porad uz se vzchop,ale ja jen zacnu brecet. Uz nemuzu...

Jan (Pá, 20. 3. 2009 - 10:03)

xyz...jsem rád,že jsi katolička,jehovisté mé kamarádce moc ublížili,proto je nemám rád

Vlasta (Pá, 20. 3. 2009 - 10:03)

Na mě působí Martin s Elenkou jako citoví vyděrači. Přesně jak píše xzy. Martin je u kamaráda na internetu, a on mu nedá ani najíst, vykoupat se, přespat ? Je to celé nějaké divné.

johanka (Pá, 20. 3. 2009 - 07:03)

Pěkné ráno Maruško,když mě umřel taťka myslela jsem že končí život,byli jsme na sobě hrozně závislý,neměla jsem do ničeho chuť,nechtěla jsem žít a uzavřela se do sebe.Přebolelo to a teď jsem ráda na světě.Holčičko moje ty nemáš sourozence,babičku,kamarády?Určitě je někdo,kdo tě miluje.Piš,uleví se bolavému srdíčku

Elenka (Čt, 19. 3. 2009 - 21:03)

Martine, to mi je líto. Vždyť to bylo skoro tak jistý, ach jo, co se zase stalo......

Elenka (Čt, 19. 3. 2009 - 21:03)

Já jsem spala, když jsem nečetla ještě příspěvek od Marie,no tak když je to pravda, tak se musíš držet a takové věci nedělat, jsi mladá a čas bolest utiší, tak promiň ,že jsem Ti nevěřila.

Elenka (Čt, 19. 3. 2009 - 21:03)

Evo, no že jsou lidi, co manipulují a zkouší, jak se o ně všichni budou bát. Ta holka či kdo tam je si to vymýšlí a alkohol by jí neprodali a těžko bude vypad ze 12 let na více než 18 let.

xyz (Čt, 19. 3. 2009 - 18:03)

Jo, Martine, ještě jsem chtěla napsat, že někdy nabízí zaměstnavatel k práci i ubytování. Setkala jsem se s tím hlavně u ostrahy, kde navíc berou často i lidi jen se základním vzděláním apod., ale teď nevím, ty asi nemáš čistý trestní rejstřík že jo? Ale kdybys našel takovou práci, kde je ubytování zajištěno, tak by ti mělo stačit vypadat normálně aspoň při pohovoru apod., pak šupajdá na ubytovnu a koupáníčko apod. je vyřešeno...

xyz (Čt, 19. 3. 2009 - 18:03)

Článek o organizaci Naděje:
Je pár minut před dvanáctou hodinou a před dveřmi denního střediska Naděje se pomalu scházejí desítky bezdomovců. Všichni přišli s jedinou myšlenkou: chtějí zahnat hlad. Vědí, že charitativní organizace, která sídlí v Bolzanově ulici, vydává třikrát denně stravu zdarma. "Ten, kdo byl dnes ráno na brigádě, si půjde pro jídlo první," udílí instrukce dívka v zástěře se znakem Naděje.
Za lístek s razítkem potvrzujícím, že ráno uklízeli a zametali v ulicích metropole, dostanou bezdomovci párek s hořčicí a chlebem. V plastovém kelímku je navíc ještě zahřeje teplý čaj. Potravu však nedostávají jen brigádníci, vystačí i na ostatní. "Pokud chtějí jíst, nemusí se nutně účastnit našich brigád. Řada lidí z ulice totiž kvůli zdravotním problémům stejně žádnou práci nezvládne," říká vedoucí střediska Miroslav Švára, který asistuje při rozdávání jídla. Příběhy lidí z ulice, kteří před budovou Naděje každý den čekají na jídlo, jsou v řadě momentů podobné: ztráta zaměstnání, bytu, rozvod. Vesměs se shodují v tom, že události měly rychlý spád. "Za čtyři měsíce mi zaměstnavatel nedal výplatu, nezbývalo tedy nic jiného než se vystěhovat z podnájmu. Nyní bydlím na ubytovně a sháním práci. Jenže mám chatrné zdraví a to každého odradí," přiznává sedmatřicetiletý vyučený sklář. Příjmení nechce prozradit, neboť prý známému bezdomovci nikdo práci nedá. Vedle něj stojí muž s plnovousem, jehož situace je mnohem horší. Bez střechy nad hlavou žije tři roky. "Mě už zná každý policajt," přiznává šestatřicetiletý Petr, jenž přespává na lavičkách v hale hlavního nádraží. "Chodím na brigády, které pořádá Naděje, a nestydím se za to. Právě my, nežádoucí, uklízíme po lidech, kteří nás považují za lenochy. Většina z nás chce pracovat, ale opravdu není kde," dodává. A co pro něj strava zdarma v Naději znamená? "Mohl bych jako spousta bezdomovců krást a sem bych vůbec nemusel chodit. Jenže já přece nejsem žádný vyvrhel," podotýká. Za hodinu pracovníci Naděje rozdali přes dvě stovky porcí. V té době se však v kuchyni denního centra v Bolzanově ulici již připravovalo jídlo, které bezdomovci dostanou večer.
------------
Martine, přečetla jsem si tvůj smutný příběh, ale nejvíc na tom nechápu,pročpak nejdeš v těchto těžkých chvílích někam do krizového centra nebo organizaci jako je např. Naděje...nebo do jakékoliv charitativní organizace? Vždyť už jich je po celé ČR spousta a pokud vím, někde zprostředkovávají i práci (to nemám ověřeno), ale je to start ode dna, aby ses aspoň najedl a nemusel krást nebo být hlady! Tam by ti taky nejlíp poradili, jak je možné se umýt apod., jak je možné v této situaci najít normální práci. Oni mají nejvíc zkušeností, potkávají lidi jako jsi ty přeci denně.
S tím, že by ti někdo poslal oněch 50.000,- bych být tebou nepočítala, protože to by si troufl asi jen blázen nebo člověk, co neví co s prachama, protože každý se dnes bojí podvodníků, ale to asi chápeš.
Jinak pokud máš rád svýho syna, tak by to pro tebe mělo být velkou motivací do života, aby ses vzpamatoval, nebo ne?
Bude to znít asi jen jako trapná fráze, ale podle mě je pravda, že "když se chce, tak jde všechno". Z tebe mám trochu pocit, že to zbytečně vzdáváš, jinak bys už byl možná někde jinde. Neutápěj se v tom a začni svou situaci řešit někde u charitativní organizace..
S tou štítnou žlázou to znám. Tak doufám, že se léčíš. Až se ti dá do normy, tak už nebudeš přibírat, metabolismus ti bude fungovat normálně a můžeš se pak soustředit na postupné a pozvolné hubnutí (dietnější strava + fyzická aktivita). Ale teď na to nemysli, musíš řešit všechno pěkně postupně,od toho nejzásadnějšího. Nedívej se na problémy jako na celek, ale rozděl si je a řeš je prostě postupně.
A ještě jedna věc mi vrtá hlavou. Když tě ten kámoš pouští na internet, to ti nedá ani najíst?!? To mi nejde absolutně do hlavy, že máš přístup k internetu a přitom takový problémy...

xyz (Čt, 19. 3. 2009 - 18:03)

Jane, jestli ta reakce o Jehovistech byla na můj příspěvek, tak já nejsem Jehovistka, ale katolička (římskokatolická církev), tj. normální kostel, normální Bible, žádné novodobé náboženství...
Martine a odkud jsi? No jsem tvoje příspěvky nečetla, tak se mrknu..

Martin (Čt, 19. 3. 2009 - 17:03)

ahojky vsem. jak Elenka uz naznacila vniklo mi trochu nadeje ale bohuzel jen na par hodin. sice jidlo nejake uz mam a dokonce se rysovala i nejaka ubytovna ale bohuzel s te seslo takze jsem porad na tom zle. proste hledam, volam, shanim nejakeho sponzora kterej by mi pomohl se odrazit od dna. to je to co ted potrebuji. vim o praci ale copak muzu nekam nastoupit kdyz nemam moznost se nikde vykoupat. pokud by jste kdokoliv mel jakykoliv napad jak mi pomoci se odrazit od dna tak budu jen rad. protože sam bez prostredku to nedokazu. martin

Martin (Čt, 19. 3. 2009 - 17:03)

ahojky vsem. jak Elenka uz naznacila vniklo mi trochu nadeje ale bohuzel jen na par hodin. sice jidlo nejake uz mam a dokonce se rysovala i nejaka ubytovna ale bohuzel s te seslo takze jsem porad na tom zle. proste hledam, volam, shanim nejakeho sponzora kterej by mi pomohl se odrazit od dna. to je to co ted potrebuji. vim o praci ale copak muzu nekam nastoupit kdyz nemam moznost se nikde vykoupat. pokud by jste kdokoliv mel jakykoliv napad jak mi pomoci se odrazit od dna tak budu jen rad. protože sam bez prostredku to nedokazu. martin

Eva (Čt, 19. 3. 2009 - 16:03)

Maruško,víš, co by jsi měla udělat, měla by jsi si zavzpomínat, kdy v životě a za jakých okolností jsi byla nešťastnější. A potom se pokusit dělat něco na ten způsob.

Marie (Čt, 19. 3. 2009 - 15:03)

Pani ILONKO,JOHANKO dekuji moc za slova utechy,rozbrecela jsem se,dlouho moc dlouho jsem od nikoho nic hezkyho neslysela,uz mi je 13 ,kdyz mi mamca ulehla bylo mi 12. Od spoluzaku vim co by mohl dokazat brufen s alkoholem,a vodku tam ma tata,jak rika,kdyby nahodou,no ELENKO to, ze mi neveris za to ja nemohu to ze pisu bez chyby to je jedine co mi vzdy slo,ale jine predmety mam 4,5 ucitele rvou at se koukam sebrat at nepropadnu,no ja uz jsem fakt v koncich ma maminka me moc chybi,chybi pohlazeni,jeji klidny hlas,nevim co by me mohlo pekneho potkat,ale dekuji vsem jste hodni

Eva (Čt, 19. 3. 2009 - 15:03)

Elenko, tvůj poslední komentář nechápu, co to má znamenat?

Jana (Čt, 19. 3. 2009 - 15:03)

Marie,kdyby tě slyšela tvá maminka!Nelíbily by se jí tvé řeči.Ta se musí v hrobě obracet.V každám životě přicházejí chvíle,kdy jsme na dně a máme špatné myšlenky.Mysli na mamku,neudělala bys jí radost,přijdeš o pěkné chvilky které tě čekají.Toto si prožije každý člověk a několikrát...Dlužíš své mamce svou radost ze života.

Elenka (Čt, 19. 3. 2009 - 15:03)

Nejhorší jsou ti, co citově vydírají a manipulují s city druhými.

Elenka (Čt, 19. 3. 2009 - 15:03)

Marie to jistě nemyslí vážně, neprodali by jí vodku ve 12 letech. Lidi, na diskuzích jsou vtipálci, zlí lidé, nemocní tak nemůžete všemu věřit.

Reklama

Přidat komentář