Reklama

PANICKÁ PORUCHA 6 DÍL

JOHANZ (St, 3. 1. 2007 - 18:01)

DAŠENDO

VŮBEC TI NEZÁVIDÍM A JSEM RÁD ŽE SI MATKA JEŠTĚ DOKÁŽE UTŘÍT ZADEK...I KDYŽ NĚKDY SMRDÍ ,ALE TO JE TÍM ŽE ŠETŘÍ ZA TEPLOU VODU ...ALE TO BYCHOM BYLI ZASE U POLITIKY A MUSEL BYCH SE TAKY NASRAT JAKO PAJKA....MIMOCHODEM VÍTE ŽE HLAVNÍ AKCIONÁŘ ČEZU SI DAL PREMIE 160 MILIONŮ ZA ROK 2006(VIZ DNEŠNI TISK) TAKOVÉ ČÍSLO SNAD ANI NENI....A PAK POSILEJTE PENÍZE NA PODPURNÉ FONDY.....A DOST

JOHANZ (St, 3. 1. 2007 - 18:01)

JIŘINO
CO TO JE ŽENSKÝ METABOLISMUS JÁ HO MÁM TAKY???

PSAL JSEM VÁM ŽE MÁM PORÁŽKOVOU VÁHU MOŽNÁ BYCHOM MOHLI DO METEOZPRAVODAJSTVÍ ZAŘÁDIT I BMI INDEX TAK BY TO VYPADALO TAKTO

PRO PP JOHANZ OSTRAVA MRHOLÍ 3°C PIN 1- BMI (30)TO JSEM STŘELIL POZDĚJI SI HO ZPOČÍTÁM

JOHANZ (St, 3. 1. 2007 - 18:01)

JITKA

VÍŠ ŽE TO CO JSI NAPSALA JE VEŘEJNÝ PŘÍSLIB?

MARTINO

HODNĚ S TEBOU SOUHLASÍM ALE Z NUDY PP NEVZNIKÁ....

MATKY NA TO BY SE MĚLO ZALOŽÍT SAMOSTATNÉ TEMÁ DIVÍM SE ŽE TADY NENÍ...

TEN KTERÝ ŽERE KRYSY SE NEOBJEVIL ,JE TO SMUTNÉ ,ALE DOUFÁM ŽE SE NĚKDE TOULÁ....PANÍ CO JSME OD NI KOUPILI DŮM MĚLA KOCOURÁ A TEN SE JEDNOU OBJEVIL PO TŘECH MĚSÍCÍCH....

NETÁHNE MI KOMÍN COŽ MĚ ŠTVE ASI TO BUDU MUSET POŘADNĚ PROČISTIT TO POLSKÉ UHLÍ JE PLNÉ SAZÍ...

Dášenda (St, 3. 1. 2007 - 17:01)

Martino ,to co píšeš o té knize to je zajímavý.
Tak jako sis ty "užila" se svou vlastní matkou,tak já si ,ale v jiném směru "užila " se svou tchýní.
Jsem dost na pořádek,nemám ráda zmatek ve věcech a binec a špínu nesnášim vůbec jako každá normální ženská.Ne tak moje tchýně kam co položí tam to nechá,papírky ,zbytky,roličky prázdné od toal.papíru na záchodě,věčně od ní ušpiněný záchod atd.atd to by bylo na dlouhý vyprávění.
Jelikož sní žijeme v jednom domě ,byla jsem z toho úplně odrovnaná:(kolikrátjsem s ní kvůli tomu měla pěkně ostrý výstup!le účinek to nemělo pražádný,připadalo mi ,že čím víc kvůli tomu řádím tím víc ona mi to dělá naschvál:(Poslední kapka padla ,když znečistila zeď na záchodě od h....,to jsem opravdu už na ni i zařvalaa nevybíravě :(
od té doby jsme se přestaly i zdravit.....strašně jsem se užírala nenávistí k ní.Ale strašně mi to škodilo,pak začlo všechno s pp.Po čase jsem se s ní jak už jsem napsala usmířila a ona přestala dělat naschvály,ne že by byla přehnaně čistotná ale alespoň se trochu snaží a už mezi námi dvěma nedochází ke konfliktům.Její 2 pokoje musíme ale uklízet s mužem ,aby to tam vypadalo jako u lidí .No takže tak :))nechci už v sobě živit nenávist a i když mě občas něčím vytočí nedělám už scény :))No to víte v 64letech už nikoho nikdo nepředělá :))

Martina (St, 3. 1. 2007 - 17:01)

Dáši, právě jsem četla v knize Žena, tělo a duše, že deprese, či úzkost a panická porucha se projevují u žen na MD právě tehdy, není-li něco v pořádku hl. se vztahy s rodiči. To je síla, ty to potvrzuješ. U mě to vl. bylo to samé, přicházela na mě nemoc, řekla jsem to nejdřív své matce, ta mě odkopla jak prašivého psa s posměšky a do prvního záchvatu byl už jen krůček a byla jsem v nemocnici. Tam jsem si přála, aby za mnou vůbec nechodila, přesto uraženě přišla a já se jí nemohla ani podívat do očí. ... pak mně ještě x krát ublížila, měla jsem s ní x výstupů. Teď vím, že jsem do její chabé psychiky neměla zasahovat svojí ublížeností, měla jsem jí v klidu říct jednu větu, co se mi nelíbí a hotovo. Ale až tak moudrá jsem před více než 11 lety nebyla. Teď ji většinou jen pozoruji a opravdu jen jednou holou větou upozorním. Aby to vůbec chápala, tak to párkrát zopakuji, protože bývá nesoustředěná. A světe div se a díky bohu, téměř se ne-há-dá-me!

Jitko,
no sláva, tak něco z knih Tě možná oslovilo!

Víš ale, že PP vzniká často i z nudy, z nic nedělání a ze špatného režimu dne?

Jiři, hodně štěstí se Šárkou v nadcházejícím roce a ať už Vás martýrium s PP nikdy nepotká!

Dášendo (St, 3. 1. 2007 - 15:01)

Já vím Jitko ,máš to těžký:(
potřebovala by ses odpoutat od rodičů a začít sama se sebou,ale jak to "navlíct" ,taky poradit neumím:(

Jitka B. (St, 3. 1. 2007 - 15:01)

No jo, jenže to je právě ten začarovaný kruh. Potřebovala bych tahouna, který mě dostane z domova. Ale jak ho mám najít, když jsem doma a samotné se mi nikam chodit nechce? Kamarádky nejsou a na procházkách se psem (na které chodím pravidelně už rok) jsem ještě na prince nenarazila. Takže ty příběhy z časopisů o lásce na první pohled při venčení psů v parku jsou prostě blbosti!

Dášenda (St, 3. 1. 2007 - 15:01)

No Jitko ,je to tvoje věc tak kdo by ti nadával,jseš dospělá tak musíš vědět proč to děláš,ale neměla by ses takhle "zavrtávat" doma.Ty bys potřebovala mít nějakého "tahouna",který by tě postrkával vpřed:))
Na doma je tě škoda:))
koukej se nějak zmátořit :))

Jitka B. (St, 3. 1. 2007 - 14:01)

Nedělám nic. Práci nescháním. Ani se mi do žádné práce nechce. Vím, že mě za to tady pár lidí vynadá, ale v současné době vítězí pohodlnost nad touhou po změně.
Jo, jo - komu není rady, tomu není pomoci.

Dášenda (St, 3. 1. 2007 - 14:01)

Jiří ,to je dobře žes přes svátky odpočívala:))však jsi to taky potřebovala.Šárka bude v pořádku bude ji jen líp ,správně zvolená antidepresiva ,dokážou dát "pošramocenou "psychiku opravdu do normálu :))
Andulka už je v pořádku ,byla jen nachlazená.
Velká Markét už jezdí auten,malá říká že je židička:))a je taky v pohodě,v práci se jí daří ,tak jsem na ni pyšná :))
Já se opět chystám na jaře do kurzů,tentokrát to bude vazba svatebních kytic atd.už se na to těším,možná už půjdu na podzim do práce,chci zase dělat svou profesi aranžérky ,moc mě to baví:))

JITKO B,jak se máš ,moc o sobě teď nepíšeš,jak to máš s prací?scháníš něco?

jiřina (St, 3. 1. 2007 - 14:01)

Dáši, ani nevíš, jak jsem ráda, že je mladá relativně v pohodě. Dnes jela do školy i ze školy sama, takže doufám, že se neprojeví nějaká větší únava. Tím, že zvládla toho Silvestra /šla jsem pro ni až o půl 3/, kde byl hluk, hudba, ... však to známe, tak to je poměrně velký plus.
Já jsem skoro celý svátky prospala, kromě návštěv, zalehla jsem večer kolem 22 a vstávala až ráno kolem 9, takže vyloženě odpočinkový volno.
Za to teď už jsme všichni v jednom kole, ale taky to má svý klady, aspoň je víc pohybu.
Doufám, že Andulka už je v pořádku, ale určitě ano, když jsi teď nic špatnýho nepsala.

Jitka B. (St, 3. 1. 2007 - 14:01)

Martino - tak jsem si přečetla tu ukázku z knihy Co mi dluží dcera.
Asi by stála za přečtení celá. Styl psaní se mi líbí a slova - Nevím. Uvidíme. - bych si mohla vzít jako svoje motto.

Dášenda (St, 3. 1. 2007 - 13:01)

Moc tě zdravím Jiřinko,tvojí Šárce cipralex vyloženě sedl ,když už zkusila i vodní dýmku ,tak už je vše jak má být :))
muselo se vám všem citelně ulevit.
A co ty ?jseš taky v pořádku?
doufám že ano :))
měj se krásně a hodně zdraví a pohody pro tebe i celou tvou rodinu.
Taky jsem ráda ,že jsem tady našla takovou fain partu opravdu pohodových ,milých a empatických lidiček :-))

jiřina (St, 3. 1. 2007 - 11:01)

AHojky, v poslední době jsem neměla vůbec čas, takže teď s potěšením zjišťuju, že Deina je už zase v reálným životě. Z toho mám velkou radost a moc Tě zdravím, se Šárkou jsme na Tebe často myslely, zvláště v situacích, kdy jí ještě bylo zle. Přeju Ti Deino hodně trpělivost a co nejvíc laskavých lidí kolem Tebe, kteří budou při Tobě stát. A hlavně chápajícího přítele!!!
Jak jste si tady psali o těch kilech, tak je fakt, že tak před třema rokama jsem ještě neměla žádný problémy, ale po 40 už to tak snadno dolů nejde, holt to je ten náš ženský metabolismus!
Někdo psal o vodní dýmce, Šárku vytáhla kamarádka na Silvestra ke spolužákovi, kde kouřili i vodní dýmku. Říkala, že to taky zkusila, ale že jí to jednou stačilo. Říkám si, že naše děti musí občas vyzkoušet i věci, který nejsou zrovna správný /tu dýmku bych tak neviděla, jsou daleko horší věci/, ale záleží na nás na rodičích, jest-li se nám to dítko svěří a jak to s ním probereme.
Když čtu, jaký problémy měla s manželem Míša, že se rozvádí Romanka, Jitka problémy s tatínkem, tak je mi z toho smutno.
Proto je důležitý, že na těchto stránkách jsou tak fajn lidičkové jako EvaKrk, Pajka, Dášenda, Johanz, Martina, Dana, Nika, Bára, Judita, Dituša, Lenka a samozřejmě Lucka, která je mi svým psaním hodně blízká. Možná jsem na někoho zapomněla, se všema jsem si vyloženě nepsala, ale je pro mě důležitá Eduša, Nela a Deina. To byly ty počátky.
Tak jdu zase "zařezávat", zatím páčko.

Dášenda (St, 3. 1. 2007 - 11:01)

Martino to víš ,že jsem o tom přemýšlela snad milionkrát:))
první ataku jsem zažila na konci těhotenství s Andulkou ,to jsem samoz.nevěděla o co se jedná,po porodu rok a půl nic a pak to spustil problém se vracejícím se zánětem moč.cest,kdy jsem se hrozně nervovala,že budu muset být hospitalizovanáa doma malá holka tu dobu jsem ji ještě kojila a byla na mě šíleně fixovaná.Takže tak,pak to propukla skoro destruktivní silou:(jak to tady všichni známe.Měla jsem tu dobu i osobní problémy s mojí tchýní a tak toho bylo nějak víc .
Když jsem se po čase začala uzdravovat z paniky ,přišly mi všechny výstupy ,které jsem měla s matkou mýho muže najednou strašně malicherný:))a pak jsme se i mým vstřícným prvním krokem usmířily a mě bylo najednou volněji,člověk by v sobě neměl nosit zlobu a zášť proti komukoliv,ubližuje to pak nejvíc jemu samýmu!Pokora mě pak navštívila :))jak už jsem mnohokrát sem napsala.A asi to tak mělo být,nevěřím totiž v životě na náhody.Asi jsem si to i svým způsobem zasloužila.

Martino ,ještě jsem ti chtěla napsat ,že bych ti taky přála aby jsi ještě měla dítě ,protože jsi dobrá duše a vím ,že ti ještě malý brouček schází :))
Třeba ti ho ještě osud dopřeje :))

Martina (St, 3. 1. 2007 - 10:01)

Kdo máte chuť, přečtěte si ukázku Z KNIHY:
CO MI DLUŽÍ DCERA, je to síla, chich.

http://www2.vltava.cz/store/GoodsDetail.asp?sCGoodsID=SE00719807

Dáši,
takže PP Ti možná rozjely hormonální změny po porodu. Nepřemýšlelas už nad tím?

Dášenda (St, 3. 1. 2007 - 09:01)

Jo Martino máš pravdu,je to fakt asi pro zdravý lidi ,vzít si dítě z ústavu.nikdy člověk neví ani co mu vyroste z těch vlastních...ale přesto bych chtěla...muj muž je zdravý snad by jsme to s mou pp taky nějak zvládli :))
Panika se u mě projevila poprvý před 2ma lety do té doby jsem byla naprosto zdravá a fit ženská,pak to udeřilo nečekanou silou :(
Je to sice za mnou ,ale ta obava ,co když zase...ta zůstává a vím že je pp pořád asi někde v mý hlavě schovaná.Cítím to i při malým zdravotním problému ,že není pryč :(a to jsem na AD.Uvidíme co nám osud přinese...

Jitka B. (St, 3. 1. 2007 - 09:01)

Vy mi teda dáváte! To nikdo z vás nespí? Přečetla jsem vaše večerní povídání a zasmála jsem se. Teď nevím, na koho mám reagovat.
Takže s Johanzem nemám virtuální vztah, ale dohodu na miminka.

Fotky, které jsem vám posílala jsou asi rok a půl staré a od té doby mám právě o těch 6 kilo víc. Ty bych vážně ráda někomu dala.

Pejsánek přežil ohňostroj v pohodě. Jenom si trochu zaštěkal. Víc mě ale bavila jeho radost ze sněhu! Pořád chtěl chodit ven a skákal po sněhu jako zajíc! Prostě blázen!

Probíráte adopci nebo pěstounskou péči. Já o pěstounské péči také uvažuji, ale asi si pořídím mimi s Johanzem. Snad se to obejde bez papírování a psychologických testů:-))

Martina (St, 3. 1. 2007 - 09:01)

Dášendo, jsi ohledně adopce stejná, jako já, ale můj manžel v žádném případě nechce, přestože já i moje sestřenka adoptované jsme. Chápu ho, protože oba nejsme zdraví, že jeho rozum vyhrává nad mými náklonnostmi k dětem. U nás jeden doktor si adoptovali holčičku i kluka - problémové děti. Mají s nimi obrovskou trpělivost, ale i dřinu. Holčička se do 7 let strachy držela nohavic nové maminky a chlapec mívá záchvaty vzteku. Je to na zdravé a silné lidi. Děti si vzali s tím, že ví o jejich biologic. zátěžích.

SALÁT SE ZELÍM A MRKVÍ - výborný
Sterilované, kysané či za syrova naložené zelí, nastrouhaná kupa mrkve a sladkokyselý nálev. Mňam, mňam, dobrou chuť! Na tento recept přišla sama moje matka, ona je na saláty kabrňák.

Pro Jitku
ještě jeden název knihy:
Umění přiblížit se, L. Crabb - Psycholog se sanží pomoci v uzdravování ran ze špatných vtahů apod. ... Jitčin otec selhal, ale neznamená, že takoví špatní jsou všichni chlapi. Žít v páru je o toleranci, ústupech jednou od jednoho podruhé od druhého, ale i o lásce, kt. hory dokáže přenášet. Ve dvou /rozumných lidech/ se to vždy lépe táhne!

Dášenda (St, 3. 1. 2007 - 08:01)

PŘEJI VŠEM KRÁSNÉ RÁNO

Dneska po ránu jsem se i donutila cvičit:))
nerada bych do jara uplně zakrněla:))

CELEROVÁ POMAZÁNKA PRO DANDY:-))i pro VÁS
1 střední celer
1 menší mrkev
citronová šťáva
pepř,sůl
jogurt nebo zakysaná smetana,možno i lžíce liht majonézy ,to podle toho jak to chcete mít kalorický:))
celer i mrkev najemno nasrouhat,osolit,opepřit,pak několik lžic citr.šťávy,promíchat s jogurtem či se zakysankou.Je to mňam a nezatížíte si žaludek
mažu na celozrné pečivo nebo ho přikusuju:-))

PRO TY KDO chtějí mít lepší trávení i spalování pijte vodu s citronovou šťávou ,r
rozpouští to taky tuky.Mám to osvědčené :))

MÍŠO ,AHOJÍK:))
já samoz.taky vím ,že s adopcí či pěstounctvím by to nebylo při našem byrokratickém systému jednoduchý.Počítáme s nesnázemi ,ale ráda bych dala lásku a domov ještě nějakýmu opuštěnýmu děťátku :))
Míšo,zažila sis taky svý s prvním mužem:(
ale teď máš hodnýho přítele,tak snad trochu na to zlý zapomeneš i když na takový věci se asi jen tak zapomenout nedá:(
Ale máš hezký ,zdravý děti jsi teď spokojená i v partnerství a to je hodně!

mějte všichni kliný pěkný den

Reklama

Přidat komentář