Reklama

Jste věřící ?

Hitokage (Út, 21. 5. 2013 - 07:05)

Blahopřeji k úspěšné...Moc děkuji. Vážím si toho. ^^

Jedna K. (Út, 21. 5. 2013 - 06:05)

Blahopřeji k úspěšné...Neznabohu, také jsem maturovala v r.1964. Byla to krásná léta, byť s bolševikem v zádech. Myslíš, že i ta doba nás přivedla k tomu, že jsme neznabozi?
Já myslím, že ani ne, naopak, tehdy byla i víra protestem a my tehdy mladí jsme rebelovali.
Já myslím, že všechno je jen tím, že vědění nám vzalo víru. Byla jsem vychována ve víře ale na gymplu jsem se s Bohem rozloučila.

neznaboh (Po, 20. 5. 2013 - 22:05)

Ale docela to šlo, na to že...Blahopřeji k úspěšné maturitě!
Nojo, ta moje byla v roce 1964. V době, kdy Beatles byli žhavou novinkou a ten jiný svět k nám pronikal lehce orezatělou železnou oponou na ďábelsky energizujících vlnách Radio Luxembourg... jo, utíká to.
Tak ať se máš ještě lépe, než to vůbec jde - a ať Ti všechny plány vyjdou tak, jak chceš!

Hitokage (Po, 20. 5. 2013 - 20:05)

nemusíš se opravovat,...V dnešní době není zase tak težké setkat se s informacemi o čemkoliv. Zajímám se o duchovno a je logické, že jsem zabrousil i do východních náboženství. Možná to i souvisí s mou zálibou v některých věcech z východu, zejména z Japonska. Cvičím i karate, odsud to možná pochází to spojení s Japonskem. ^^

Knihu, třeba někdy.

A jinak s tím klášterem. Prý je to možné takto se tam dostat. Četl jsem pár knih o lidech, kteří takto vstoupili na nějakou dobu do kláštera.

Ještě nemám konkrétní plány apod. To bych si pozjišťoval, zda je potřeba tam něco platit, nebo tam žijí z darů a plodů vlastní práce (jsou i taková místa). To je ještě daleko.

Pochodeň (Po, 20. 5. 2013 - 20:05)

*jsmenemusíš se opravovat, kdybych to chtěla dělat já, nedělala bych nic jiného než opravovala po sobě pravopisné a stylistické chyby :), no spisovatelka ze mne nebude s tím jsem se již smířila :DD
Ale co ty, ty jsi o tom nikdy neuvažoval, alespoň 1 knihu za 1/2 roku

Dan (Po, 20. 5. 2013 - 20:05)

V dnešní době věřit na...Ano,samozřejmě že jsou geny,a taky ve svobodné lidské vůle,která se má možnosnost rozhodnout bud' pro zlo nebo dobro.Kromě toho že existují obyčejné lidské špatné vlastnosti,je zde ještě skryté působení zlých sil.Zlo neznamená jen absenci dobra,ale živou existenci,temnou a hrozlivou.Hmotnými důkazy mohou být Satanistické a okultní obřady,při nichž nemůže být pochyb o nepřítomnosti negativních sil,potažmo démonů.Taky krutost válek a genocid a různých hromadných zločinů není náhoda,nebo věc způsobena jenom lidskými vlastnostmi.Satan a jeho padlí andělé využívají mezer a slabostí lidské psychiky,a proto ji mohou taky nabourávat.Podněcují u lidí nesváry a konflikty.V žádném případě není úkol člověka zaměřovat svou pozornost neustále na Satana a d'ábly,ale měl by se zaměřit na to co je v životě důležité,a vše co dělá,tak dělat ve spojení s Bohem.

Pochodeň (Po, 20. 5. 2013 - 20:05)

No jo jsem trošku jiný na...Mnn, každopádně, pokud je ti opravdu 18 nebo 19 a rodiče jsou katolíci, kde jsi se setkal s Buddhismem? A pokud plánuješ za pár let do kláštera na Srí Lance, z čeho budeš živ a kde vezmeš na cestu?
Něco mi zde nesedí :)

Hitokage (Po, 20. 5. 2013 - 20:05)

No jo jsem trošku jiný na...*jsme

Hitokage (Po, 20. 5. 2013 - 20:05)

Ok, je zbytečné se o to...No jo jsem trošku jiný na dnešní poměry. Hospoda mi nic neříká, namísto toho si raději čtu, nebo jdu do lesa, nebo cvičím, medituji, učím se něco (nejen do školy) apod. Ne že bych se stranil lidí, ale jaksi nemám zájmy, které jsou běžné, i když je pravda, že s každým si najdu něco, co nás spojuje a mám pár dobrých přátel se kterýma si rozumím a občas něco podniknem.

Jinak u TV jsem už dlouho neseděl :D.

Rodiče, tedy maminka je katolík. Jsem katolická rodina odjakživa ^^.

Jo a s tou nocí. To kdybys viděla, kdy chodí spát moji vrstevnící :D to já jsem amatér.

Pochodeň (Po, 20. 5. 2013 - 20:05)

Ale docela to šlo, na to že...Ok, je zbytečné se o to přít. Jinak jsi velice zvláštní maturant, den před si do noci píšeš O Bohu, v den maturity místo oslavy v hospodě, jsi doma u TV :) S tou naší mládeží to nebude zas tak špatné...

Jinak tví rodiče jsou katolíci nebo buddhisté?
Jinak jsi včera psal, že máš nějakou vysněnou VŠ- jestli to není tajemství-která to je?

Hitokage (Po, 20. 5. 2013 - 19:05)

Děkuji jinak ^_^.
Taky děkuji za příjemně strávený čas na této diskuzi. Aspoň mě to trošku povzneslo před zkouškou :-). Díky Vám ^^

Hitokage (Po, 20. 5. 2013 - 19:05)

Veliké blahopřání,...Relativita bohužel ne, ale i tak se dalo.

Hitokage (Po, 20. 5. 2013 - 19:05)

Ale docela to šlo, na to že jsem se nijak extra nepřipravoval. (dobře ve srovnání se spolužáky bych opravil tuto větu: Na to že jsem nic nedělal. :D) Jedničky a dvojky.

U Fausta bylo zajímavé hned na začátku, když Bůh mluvil s Mefistotelem spíše jako se zlobivým synem či čtverákem. Nebyl to klasický protiklad dobro VS zlo.

Ďábel i andělé nejspíše existují, ale nesouhlasím s jakýmkoliv sváděním viny za zlo na ďábla. Ta je především na lidech.

Tomáš Garrigue (Po, 20. 5. 2013 - 19:05)

Goethe staví proti skepsi velikou synthesi umělecko-filosoficko-náboženskou. Faust je typ egoismu docela uvědomělého, egoismu hrozného. Přes všecku svou sílu nezvítězil. Titan rozumu, ale slaboch srdcem.

ouha (Po, 20. 5. 2013 - 19:05)

Veliké blahopřání, Hitokage. Co teorie relativity, došlo na ni?

Pochodeň (Po, 20. 5. 2013 - 19:05)

Hehe jo taky se mi líbil...Hitokage ahoj, tak za kolik? Fausta máš v malíčku, tak to bylo za 1, co ten zbytek?

Pochodeň (Po, 20. 5. 2013 - 19:05)

Připadá mi zbytečné bavit se o tom, jestli existuje Boží odpůrce či ne.
Pokud by neexistoval, spousta biblických textů by byla naprosto zbytečná a bezvýznamná. Některé věci by byli naprosto nevysvětlitelné, pokud by nebyl reálnou duchovní osobou.

Je zajímavé se spíše podívat na způsoby jakým pracuje, Jak se snažil zviklat Joba všichni víme, připravil jej o majetek, dětí, dostal mor a odešla od něj manželka a přátelé mu říkali, že má jistě nějaký skrytý hřích, když je na tom tak špatně. On však zůstal za všech okolností věrný, nikdy se Boha nezřekl.

Na Fausta šel odlišně, slíbil že mu dá všechno na co si vzpomene, pokud bude však alespoň na okamžik spokojený, jeho duše mu bude patřit.
Zde příběh sice končí také dobře, ale zdá se, že tento druhý způsob je účinnější.

Každopádně jeho vliv je však dnes ještě mocnější.

Hitokage (Po, 20. 5. 2013 - 19:05)

Ano velmi správně Satan je...Hehe jo taky se mi líbil Mefistoteles z Fausta. Tak nějak. Před pár hodinama jsem přesně o tom referoval před komisí :D.

názor (Po, 20. 5. 2013 - 19:05)

Vážně si to myslíš?Zdá...V dnešní době věřit na Satana může jenom blb.

Přidej tady ještě čerta s řetězy. Lidé přece musí mít z něčeho strach. Tak si vymysleli Satana, čerty a toho "dobrého". Který je podporuje, ve vraždách a kouká, jak se v jeho jménu vraždí.
Vše je v lidech, né v nějakém Satanovi. Jsou geny, víš co to je?
Výchova, prostředí, geny.

Dan (Po, 20. 5. 2013 - 18:05)

V dnešní době věřit na...Vážně si to myslíš?Zdá se ti že je ve světě málo utrpení a zla způsobeného svobodnou lidskou vůlí,která se rozhodla jít svéhlavě cestou do záhuby a v šlépějích Satanových?

Reklama

Přidat komentář