Reklama

Roztroušená skleróza

dědek (Út, 25. 1. 2005 - 09:01)

http://www.ereska.cz/

Šárka (Po, 24. 1. 2005 - 22:01)

ahoj Marcelko, taťka byl loni 7 tdnů v Janských Lázních, ale moc mu to tam nepomohlo, tak nevím. v každém případě doktorka mu lázně bude nadále doporučovat, jak říkala. Ale jinak má mamča pocit, že si taťka stále myslí, že je doma jen s tou nohou, o kterou klopýtá, nějak mu asi nedochází, co má za nemoc a máme pocit, že není zrovna hodným pacientem, pořád říká, že mu nic nepomáha a tak ho do všeho nutíme, jak cokoli dělat, tak i dojít pro léky. Tak už nevím. Nevíš o jakýchkoli stránkách o RS, chtěla bych najít co nejvíce. Děkuju jinak všem. Šárka

Radka (Čt, 20. 1. 2005 - 21:01)

Dobrý den, chtěla bych se zeptat, zda může RS rozbouřit porod? Mojí švagrové diagnostikovali RS 9 měsíců po porodu. Díky za odpovědi.

Marcela (Čt, 20. 1. 2005 - 10:01)

Znam spoustu lidi s RS u kterych se pri lumbalce nic neukazalo,ale to jeste nemusi nic znamenet cas ukaze

karatista (St, 19. 1. 2005 - 19:01)

V období 15.12.04 - 7.1.05 jsem strávila v nemocnici, protože jsem začala špatně vidět. Dělali mi různá vyšetření, MR a našli nějaká 2 neměřitelná ložiska. Udělali lumbální punkci, ale nic se neukázalo. Ale my teď máme s rodinou obavy, že může jít o RS. Je mi teprve 17. Je to pravděpodobné nebo jde o něco nevýznamného? RS má sestřenka mé mamky. Poradíte mi???

Marcela (Út, 18. 1. 2005 - 11:01)

Ahoj Sarko,tak Ti jeste muzu poradit poslat tatinka do lazni,ma narok kazde dva roky a je to fajn clovek prijde na jine myslenky. Ahoj Marcela

Šárka (Ne, 16. 1. 2005 - 21:01)

ahoj Marcelko, děkuju za radu, já bydlím v Liberci a moji rodiče kousíček od Mnichova Hradiště, pokud vím, hledala jsem, ale Roska zde není.

Marcela (St, 12. 1. 2005 - 09:01)

Ahoj Sarko,nevim odkud jste,ale bylo by dobre tveho tatinka prihlasit do Rosky v miste bydliste,jezdi se na rekondicni pobyty,kde by tatinek mezi stejne nemocnymi mohl prijit na jine myslenky a probrat si co kdo uziva a tak.Jinak ta naladovost je mozna ja si taky nekdy rikam,ze jsem nemozna na sve blizke a nekdy opak.Preji vse nej a hodne trpelivosti. Marcela

Petra (Út, 11. 1. 2005 - 20:01)

Ahoj, prosim Vás našla jsem v jednom z vaších příspěvků výraz který mám v lékařské správě, zajímalo by mě kdyby mi někdo vysvětlil co to znamená - Ložiska Gliosy CM oboustrnně, správně mám být podezřelá z epilepsie... kdybyste byli tak hodní a vysvětlili mi to, třeba napište na můj mail petra.sladeckova"seznam.cz moc moc děkuju a přeju hezký den

Šárka (Út, 11. 1. 2005 - 17:01)

...ještě mě napadá, může tahle nemoc mít vliv na jeho chování a jednání s okolím??? být nepříjemný, podrážděný, třeba až vzteklý, jindy zase jako sluníčko prostě v pohodě??? Děkuju za odpovědi, Šárka (26)

Šárka (Út, 11. 1. 2005 - 17:01)

Ahojky všichni, sháním cokoli o RS pro taťku(52), na RS mu přišli až po několika letech, až vlastně na naše naléhání o vyšetření atd, přišli i na to, že prodělal boreliozu, ale nic po ní nezbylo, jen jak to nazvali, to nechalo v těle paseku a protože na to přišli pozdě, nedalo se to léčit, asi před rokem byl na MR, kde mu našli četná nespecifik. zánětlivá ložiska, on vlastně napadá na pravou nohu, podlamuje se mu koleno při chůzi, neudrží moc stabilitu, neprohne špičku nohy, prý necítí moc prsty - jsou jak gumové a má poruchy citlovoasti levé ruky, občas ho brní.. a má hybnou oční vadu už asi od 20 let. Několikrát ho přeléčili antibiotiky v nemocnici, loni na jaře byl 7 týdnů v lázních, ale nic moc to nepomohlo, buď je na tom stejně nebo se to trošku zhoršuje. Je omezen, vadí mu, že daleko nedojde, na kole toho taky moc neujede. Bere Geratam, Prednison, Ranisan, Imuran. Byl rok v prac. neschopnosti, nyní přešel do plné invalidity, chtěla bych mu jakkoli pomoci a hlavně nějak ho zabavit, najít nějaké zájmy, chceme ppořídit pejska, aby neseděl jen doma. Budu ráda, když mi kdokoli cokoli napíše a pomůže, vaše rady a názory. Děkuju všem. Šárka (26)

Marcela (Čt, 6. 1. 2005 - 11:01)

Ahoj Jani,nez jsem se dostala k internetu,uz jsem Ti nestihla napset a poprat at tu LP prezijes v pohode.Dnes,kdyz Ti pisu uz ji mas doufam stastne zasebou.Z toho,ze Ti nasli velka loziska si nic nedelej,ty se totiz stale meni proto se taky ta skareda choroba jmenuje ROZTROUSENA skleroza.Dnes uz si myslim,ze Te ikdyz nerada,muzu privitat mezi nami sklerotiky.Pokud budes chtit vedet vic o teto nemoci a o jeji lecbe ozvi se mi na muj email.Jinak vsem preju vse nej do Noveho roku zatm ahoj Marcela

Petra (St, 5. 1. 2005 - 13:01)

Ahoj vsichni, mam podobne priznaky - rozmazane videni, bolest v ocich (jakoby - nedovedu to totiz asi dobre presne pojmenovat), slabost prave ruky, mravenceni, chveni prave ruky i nohy, obcas vetsi tres na prave ruce, motani hlavy, brneni az znecitliveni praveho maliku u nohy, spatne dychani (nemuzu se poradne nadechnout), buseni srdce, celkem caste a silne bolesti kloubu, nekdy se mi zda, ze mam potize s polykanim, celkem casto i s pameti atd. Musim podotknout, ze neco je mene castejsi, neco vice, asi s vyjimkou tech kloubu, coz me dost stve. Cekam ted na vysetreni u neurologa, mam nejake nalezy z imunologie. Kdyz jsem se zeptala doktoru, zda by mohlo jit o RS, rekli mi, ze to neni jejich obor, ze si musim pockat na odpoved neurologa. Coz mi pripadlo divne, jakoby to tusili, ale nechteli to vyrknout sami. Podle neoficialnich info (od zname doktorky me kamaradky) by podle techto vysledku mohlo jit o "eresku" nebo revmatoidni artritidu. Musim jeste rici, ze mam Raynauduv syndrom. Cili z toho plyne moje otazka. Mel nekdo z vas s ereskou tuhle diagnozu a pak se z toho vyklubala ereska? Raynd. syndrom totiz vetsinou znaci nejake autoimunitni onemocneni, k nimz ereska patri. Mimochodem, kdyz jsem si tohle vsechno uvedomila, ze by to mohla byt vazne tahle mrcha, byla jsem vazne dost zdeptana, takze dovedu si tak trochu predstavit, cim prochazi ti, co jeste nevi. Je fakt hrozny to cekani na vysledky, pak na dalsi objednani, dalsi vysledky... Hruza, pritom vsude pisou, jak je dulezity u tehle nemoci vcasna lecba. Tak vam nevim... Diky moc za odpovedi, nazory.

Jiřina Spurná (So, 1. 1. 2005 - 18:01)

Alenko, rozhodne at hleda lekare, kteri pracuji v nektere vetsi nemocnici. V zadnem pripade ne nekoho polosoukromeho, kdo si vybudoval ordinaci a cekarnu ze stareho bytu 1+1, jak tu byva casto zvykem. Na druhe strane se v brne nebo v Praze dostat k odbornikovi do fakultni nemocnice nemusi byt lehke. Hlavne at hned nerika, ze uz nekde byla, nebo ji nevezmou, doktori se panicky boji toho ze by na ne nekdo z jejich kolegu pichl u lekarske Komory ze mu prevrali pacienta. Zacina to tu byt po strance lekarske etiky ( tedy jak ji chapou pacienti) skutecne dost nevesele. Pokud neni nadeje, ze se vratime do pracovniho procesu, tak se rozhodne neda rict, ze by se mohli samym zajmem pretrhnout.

Jana (So, 1. 1. 2005 - 15:01)

Ahoj Marcel, dík za odpověď 4.1.2005 jdu na lumbálku jinak MR mi to potvrdila už jsem byla i na neurologii je to tak špatný že mi volali. Mám ložiska charakteru gliosy oboustranně periventrikulárně, která odpovídají demyelinisačním plakám typu RS. Prostě žádný dobrý zprávy. Jinak jaká je ta lumbálka dá se to přežít? Jak tam budu dlouho? Zatím ahoj Jana.OZVI SE

Eva (St, 29. 12. 2004 - 12:12)

Pokud Ti chybi hodne horciku, tak jedna tableta denne to nespravi. Pri velkem nedostatku se doporucuje az 6 tabletek za den.Lumbalni punkce je trosku neprijemna, vetsinou se po ni musi 24 hodin lezet. Telem muzes hybat, ale hlavu nezvedej. Ja na LP byla pred 14 dny. Nasli mi dve loziska na MR, ale na RS to nevypada, jedna se spise o prodelane migrenosni infarkty.

Slunicko (St, 29. 12. 2004 - 00:12)

Ahoj lidicky, moc vas vsechny prosim o radu. Delsi dobou trpim brnenim rukou, nohou (hlavne v dlanich a chodidlech) a zcasti i obliceje. Je to vzdycky takovy kratky, jakoby elektricky impuls a casto mi to zpusobuje i zavrate a poruchu rovnovahy. Trva to jen chvilinku, ale je to velmi caste. Chtela bych se zeptat, jestli se tak muze projevit RS v pocatenim stadiu. Pred rokem a 3/4 jsem byla kvuli kolapsum vysetrena na mozkove rezonanci, a ta byla v poradku. Nevim, jestli je mozne, ze by od te doby nemoc propukla, ale moje neurolozka me ted poslala na lumbalni punkci. Docela mam strach, pry je vysetreni neprijemne. :-( Jeste bych se chtela zeptat, jestli to nemuze souviset s nedostatkem horciku. Na EEG mi rekli, ze mi ho chybi hodne. Beru 1 tabletu denne uz pul roku a porad nic. Jestli nekdo mate zkusenosti a muzete mi poradit, tak budu moc rada. Dekuju a vsem preju do noveho roku to nejdulezitejsi - ZDRAVI!!!!

Alena (Út, 28. 12. 2004 - 17:12)

moje kamaradka ma RS. Jeji lekarka ji rika kdyz k ni prijde vetu: "A myslite ze ja vam pomuzu?" nedava ji zadne leky jenom vitaminy. Ted jsem ji donutila jit k ni znovu, dala ji steroidy 60 mg davku s tim ze ma kazdej den sundat 5 mg, coz se mi zda desne rychle.....Blance je zle, tresou se ji ruce, poti se....a ma jeste $ dny brani steroidu a dneska mi rekla ze konci.....ze uz nemuze....takze prerusi steroidy. Jak rikam podle meho nazoru sestup byl prilis rychly stejne ala ted se o ni bojim. Nevite prosim vas nekdo kde by mohla sehnat doktora ktery by ji lecil a ne ji rikal uz ve dverich ze je to zbytecne do ni investovat cas? Ona se sem boji jit protoze se boji vseho co se tyka jeji nemoci..nechape ze kdyz bude mit pomoc opravdu dobrych lekaru tak se ji delka zivota prodlouzi.....zije v Jihomoravskem kraji.... prosim vas pomozte mi!!!!!!!!

Miriam (Út, 28. 12. 2004 - 13:12)

Ahoj všichni,máte někdo zkušenosti s léčbou na Bulovce? Díky

Marcela (Ne, 26. 12. 2004 - 18:12)

Ahoj Jani,to co Ti zjistili na MR zrejme odpovida Rs,u me to bylo stejne potom mi to potvrdil i odber mozkomisniho moku,takze jeste porad muzes doufat,ze to nemusi byt,ale moc bych tomu neverila.Promin preji vse nej ahojky Marcela a ozvi se.

Reklama

Přidat komentář