Reklama

Roztroušená skleróza

Lucie (Pá, 13. 5. 2005 - 18:05)

Souhlas, ne.

jan (Pá, 13. 5. 2005 - 18:05)

ne

dědek (Pá, 13. 5. 2005 - 13:05)

Ne.

Petra (Pá, 13. 5. 2005 - 13:05)

Prosím vás někoho o radu ohledně EMG. Lze na základě tohoto vyšetření stanovit RS?

karla (Pá, 13. 5. 2005 - 11:05)

No a ještě k těm příznakům a obtížím chci dodat, že mi asi před 4-mi měsíci zatuhlz krční svaly, postupovalo to do celých zad kolem páteře, až se to vystupňovalo v křečovité stahy svalů na rukou. Adi po 14-ti dnech to odeznělo a ještě několik týdnů přetrvávalz bolesti ramen až do klíčních kostí, ajko by mi tam "hryzal červík". Zatuhávání zad hlavně v oblasi krční páteře mívám někdy opakovaně doteď. V krvi mi našli nějaké EBV protilátky a dle výsledku mi nedávno aktivně proběhla nějaká EBV, nevím kdy, jak proč, nikdo mi to neokomentoval. Má toto nějakou souvislost s RS? Jinak za všechnz dosavadní názory, dotazy a tak moc děkuji, mám pocit, že na to nejsem sama a to je fajn. Do toho se nám zlepšuje počasí, takže dobré zprávy:-).

Karla (Čt, 12. 5. 2005 - 13:05)

A co to obnáší, když má tedy člověk nějaké nálezy kladné a není mu vyřčena diagnóza? Ty jsi v takové situaci?Nevím ani přesně, co to znamenají ty léze, které mi našli na zrakových drahách. Nevíte někdo, o co jde?

Slávka (Čt, 12. 5. 2005 - 13:05)

Já mám trochu jiné příznaky než ty, bolest a slabost jedné ruky a nohy a jejich občasné brnění. Ta bolest je ale silnější. Problémy s očima myslím nemám, oční pozadí mám vyšetřené. Ale tím, jak se pozuruju a snažím se přijít na různé příznaky, vypozorovala jsem, že když ze zadívám na jedno místo, začne se mi vlnit a trochu třást periferní vidění. Nevíte někdo, jestli může být tohle taky projev RS, nebo je to normální?

Jirina Spurna (Čt, 12. 5. 2005 - 13:05)

To, ze je MR v norme nemusi RS zcela vyloucit, muze jit o tzv. misni formu RS, kde ale odpadaji vsechny priznaky od postizeneho mista vzhuru. Pokud jsou pritomny, muze jit o spatne zhodnocene snimky MR. Zazila jsem uz nekolik dusledku spatne zhodnoceneho snimku a to jak pozitivne, tak negativne. Pro pacienta je to vzdycky maler. Jeste by mohlo jit o atypickou dedickou polyneuropatii(C-M-T), nebo kombinace nekterych neurologickych a jinych postizeni. Vzdycky me desi uvahy doktoru:na snimcich to neni, takze pac. je asi fyzicky zdravy a jde o symptomatickou poruchu. Nejak je nenapada, ze normalni clovek ma telo a dusi a ty jsou v kombinaci. Nez k nam pronikne celostni medicina, a nepujde o jeji sarlatanske podani, ale bude uzivana ve forme, ve ktere ma byt, aby pacietnum pomahala... jo, to asi uplyne hodne casu.

Karla (Čt, 12. 5. 2005 - 12:05)

No k těm příznakům, je to špatné vidění, rozmazaně až diplopie, motání, slabost, spastická hemiparéza, lehká apraxie, časté močení, pády na jednu stranu, třeba při chůzi a tak.

Bezinka (Čt, 12. 5. 2005 - 11:05)

Jukni sem http://holubcova.webpark.cz/Prokarin.htm

Slávka (Čt, 12. 5. 2005 - 10:05)

Karlo, mohla bys napsat, jaké klinické příznaky máš?

dědek (Čt, 12. 5. 2005 - 09:05)

Tyto příznaky mám opakovaně už dvacet let a MR je pořád bez nálezu (naštěstí). Doufám, že nespadneš do této kategorie, v které budeš bez diagnózy a tím pádem bez jakékoliv léčby, nemluvě nějakém sociálním zajištění.

Karla (Čt, 12. 5. 2005 - 08:05)

Prosím někoho o informaci. Mám podezření na RS jsem v diagnostickém procesu. Mám klinické příznaky, z laboratorních testů mám zvýšený IgG a IgM, ale izoel. Fokusaci mám negat., MR mozku mám též negat., ale na EP mám nález na očních dráhách a podezření na lézi na míše. Nemáte někdo zkušenost, zda tyto výsledky mohou znamenat RS, i když MR je v normě?Moc Vám děkuji, každý nároz bude dobrý, už jsem v diag. procesu dlouho a stále nic nevím, nejistota je nepříjemná. Děkuji.

Karla (Čt, 12. 5. 2005 - 08:05)

Prosím někoho o informaci. Mám podezření na RS jsem v diagnostickém procesu. Mám klinické příznaky, z laboratorních testů mám zvýšený IgG a IgM, ale izoel. Fokusaci mám negat., MR mozku mám též negat., ale na EP mám nález na očních dráhách a podezření na lézi na míše. Nemáte někdo zkušenost, zda tyto výsledky mohou znamenat RS, i když MR je v normě?Moc Vám děkuji, každý nároz bude dobrý, už jsem v diag. procesu dlouho a stále nic nevím, nejistota je nepříjemná. Děkuji.

karatista (Po, 9. 5. 2005 - 19:05)

Ve čtvrtek jsem byla na EEG a bylo mi řečeno, že mám zpomalenou levou část mozku. Co to znamená???

Neli (Po, 9. 5. 2005 - 13:05)

Laďko byla jsem jenom na vyšetření EMG a na očním.

Laďka (Po, 9. 5. 2005 - 13:05)

Ahoj Neli, díky za odpověď. Na tom vyšetření, o kterém jsi psala na latentní tetanii, jsem nebyla. Byla jsem na očním pozadí, EEG a před sedmi lety na evokovaných potenciálech. Takže ty jsi měla problémy celej půlrok? A u tebe doktor rovnou řekl, že ti nechá udělat vyšetření na latentní tetanii? Na RS žádné podezření neměl? Nebo tě na nějaká vyšetření kvůli RS poslal?

dědek (Po, 9. 5. 2005 - 09:05)

Nebolí, ale druhotně brutální bolest může vyvolávat. :-(

Neli (Po, 9. 5. 2005 - 07:05)

Pro Laďku: jo a včera padly na úkor těch závratí moje brýle, protože jsem jaksi nevybrala roh :o)

Neli (Po, 9. 5. 2005 - 07:05)

Pro Laďku: já mám tyto problémy - asi před půl rokem jsem začala mít občas závratě (točení hlavy a jakoby tah do zadu) a postupně se to stupňovalo až do současné podoby, kdy se mi točí hlava pořád, celý den a více než tehdy. Někdy mám pocit, že mě nohy neunesou a omdlím. No a brnění končetin - konců končetin, se mi přidalo před 14 dny.Brnění jsem pociťovala jako když si přeležíš třeba ruku a pak když ti do ní znovu proudí krev, tak cítíš mravence. Bolesti hlavy mi trvají tak měsíc - bolí mě vždy čelo a k tomu za okem. Teď chodím na injekce magnesia. Už jich mám v sobě 5 a problémy jako mravenčení končetin mi vymizely a bolesti hlavy se značně omezily. Ale ty závratě, které mě obtěžují nejvíce mám pořád stejné. Tak nevím.

Reklama

Přidat komentář